Як обрати сукню, щоб почуватися королевою

Promo
03.10.2022 12:00 Корисно

Безумовно, брюки – це сучасно, зручно та різноманітно. Мода пропонує жінкам безліч варіантів брюк – на будь-який смак та фігуру, для будь-якої пори року та події. Але погодьтеся, що тільки в платті жінка виглядатиме та почуватиметься справжньою королевою. Головне – знати, як його правильно обрати.

Безумовно, випадки, для яких вам потрібно обрати плаття жіночі  , – це головне.  Тобто відповідь – для чого воно вам потрібне – у вас вже є. Це може бути випускний вечір доньки, весілля сина, корпоративна вечірка,   романтичне побачення або зустріч однокласників, але в будь-якому випадку ви знаєте, що повинні мати вигляд на «всі сто».

Колір має значення

І це не колір плаття, а колір – точніше, тон вашої шкіри. 

Якщо у вас бліда (світла) шкіра, обирайте:

 – лавандовий
– смарагдовий
 – фіолетовий
 – блакитний
 – насичено-рожевий

Якщо ви маєте смагляву шкіру, то варто придивитися до таких кольорів:

 – червоний
– жовтий
– помаранчевий
– зелений

Щоб плаття сіло ідеально

Ви ж  знаєте, до якого з п'яти типів належить ваша фігура: яблуко, груша, пісочний годинник, прямокутник або перевернутий трикутник?

Якщо ні, то ось вам експрес-курс та поради щодо вибору плаття залежно від типу фігури.

1. Яблуко:  талія ширша за плечі та стегна, а живіт трохи випирає. Обирайте сукню прямого силуету з довжиною трохи нижчою або вищою за коліна, віддайте перевагу м'яким тканинам. Вам пасуватиме глибокий V-подібний виріз.

2.  Груша: вузькі плечі, невеликі груди та повні стегна.  Силует трапеція, моделі із загортанням, рукави ліхтарики з мереживом або воланами, нагрудні кишені, накладні плечі – все, що врівноважить візуально верх та низ, стане у пригоді.

3. Пісочний годинник: мрія всіх жінок з іншими типами фігури. Оскільки цей тип максимально гармонічний та пропорційний, то тут підійде практично будь-який фасон.

4.  Прямокутник: плечі та стегна однакові, а талії немає. Тому все, що допоможе зробити акцент на тому місці, де вона повинна бути, є вдалим рішенням. Контраст між верхом та низом, тугий широкий пояс, корсетний верх, волани, оборки, складки – всі ці елементи можна використати, щоб ви мали ідеальний вигляд.  

5. Перевернутий трикутник: широкі плечі та вузькі стегна. Щоб урівноважити верх та низ, варто придивитися до моделей із пишною спідницею, з близько посадженими бретелями, асиметричним кроєм.

Навіть якщо ви підібрали сукню вашої мрії, щоб почуватися бездоганною, вам можуть стати у пригоді ще деякий  жіночий одяг , і насамперед – білизна, за допомогою якої можна скорегувати багато недоліків фігури за умови правильного вибору, але це тема окремої розмови. 

Автор: Інна Можейко