Як обрати та оформити автоцивілку

Promo
23.09.2022 11:35 Корисно
Автоцивілка є необхідною для кожного водія автотранспорту.

Окрім посвідчення водія та технічного паспорта кожен автовласник повинен мати страховий документ. Ймовірність потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої залізний кінь може отримати певні пошкодження – є у кожного водія. Саме тому власники транспорту просто зобов'язані оформлювати спеціальне страхування ОСЦПВ. Страховка покриє витрати за шкоду майну та здоров'ю потерпілій стороні в результаті аварії. Електронний поліс можна придбати офлайн, або ж на сайті, що буде значно зручніше та дешевше. Договір автострахування починає діяти одразу після його оформлення та оплати.

Що таке ОСЦПВ

Електронна версія ОСЦПВ – традиційний “паперовий” поліс, тільки у вашому телефоні або планшеті. Він має ту ж саму юридичну силу, а найголовніше – пошкодити або втратити його неможливо, а це насамперед гарантія його збереження до кінця терміну дії. До того ж його неможливо підробити. Водій не має права їздити без ОСЦПВ, якщо його немає – загрожує штраф. 

Розмір виплат за ОСЦПВ становить 130 тисяч гривень за шкоду, заподіяну майну та 260 тисяч гривень за шкоду життю та здоров'ю.

Чому онлайн – зручніше

Останнім часом все більше популярності набирають сервіси та сайти, що дають можливість оформити страховку на авто онлайн. Такий спосіб зберігає час автовласника, усуває вірогідність людської помилки при внесенні даних в поліс. Окрім того, клієнти можуть самостійно розрахувати вартість автоцивілки на сайті. А якщо ж виникають питання – спеціалісти у телефонному режимі безплатно проведуть консультацію. А найприємніше – зазвичай на таких сервісах роблять знижки. Наприклад на сайті https://ukasko.ua/insurance/osago  74 тисячі 053 автовласників вже зекономили 8 674 947 гривень коштом знижок. А загалом на сайті існує 1 тисяча 220 варіантів ОСЦПВ. 

Як оформити поліс

Вартість страхування ОСЦПВ розраховується індивідуально для кожного водія. Вартість залежить від типу транспортного засобу, обсягу його двигуна, марки та моделі автомобіля, місця реєстрації власника, а також наявності пільг у власника транспорту. Розрахувати ціну страховку та оформити її можна за допомогою калькулятора на сайті страхування. Тут автовласник може внести параметри транспорту або ж номерний знак. Після заповнення цих даних треба натиснути кнопку “Показати результати” та обрати пропозицію, яка вам підійде. Кінцевими діями буде внесення даних та оплата страхування. Готовий поліс ОСЦПВ приходить на e-mail і / або в месенджери після оплати протягом декількох хвилин.

Що робити при виникненні страхового випадку

Якщо ви потрапили в аварію, не покидайте місце ДТП та викликайте поліцію. Якщо є постраждалі обов'язково викликайте швидку допомогу. Ви можете оформити ДТП без поліції у таких випадках:

  1. У ДТП потрапили не більше двох машин
  2. У двох учасників аварії є  чинний поліс ОСЦПВ
  3. В аварії немає постраждалих та загиблих
  4. Учасники ДТП не заходяться у стані алкогольного або іншого виду сп'яніння
  5. Приблизний розмір збитків становить не більше 50 тисяч гривень
  6. Учасники ДТП досягли повного розуміння стосовно суму збитку та виявлення потерпілого й винуватого

Не пізніше трьох днів або одразу після ДТП необхідно повідомити вашу страхову компанію про те, що сталася страхова подія – подати письмово оформлену заяву. Форму заяви отримують у страховій компанії. Не забудьте обмінятися контактними даними з другим учасником ДТП (інформація про транспортний засiб: марка, модель, держ. номер, ПIБ, данi про страховика, полiси та iн.). 

Ви можете зробити фото схеми ДТП та зафіксувати місце аварії. Копія та фото надається разом з заявою. Не пересувайте автомобіль, прослідкуйте аби поліція зафіксувала всі пошкодження.