Як правильно допомагати залежним людям

Promo
08.12.2021 09:32 Корисно
Процес лікування від алкоголізму та наркотиків. Через які проблеми виникають залежності? Як не можна лікувати залежних?

Лікування від алкоголізму танаркотиків – це складний і тривалий процес. Потрібно усвідомлювати, що залежна людина не хоче знищувати себе. Просто в неї є моральні травми та проблеми, через які вона не може зупинитися. Наркотичні речовини різного виду (спиртне – це теж наркотик) створюють ілюзію радості, яку людина не може відчути без них. Люди із залежністю банально втомлюються жити без радості та намагаються створити її хоча б за допомогою наркотиків та алкоголю. На жаль, ефект від таких речовин короткий, а потім настає апатія. І в людей з травмами та проблемами вона триватиме довше і проходитиме у більш тяжкій формі. Тому, щоб припинити страждання, людина вживає знову, і коло замикається.

Щоб допомогти залежному, необхідно якомога раніше побачити та прийняти проблему. А потім звернутися до наркологічної клініки. Багато хто не розуміє, що залежність виникає лише через психологічні проблеми. Тому допомогти в такій ситуації може психолог та нарколог. Ці два лікарі надають комплексну допомогу. Нарколог визначає, наскільки постраждав організм, яка стадія залежності, та призначає медикаменти, які очищають від токсинів та дають підтримку органам. А коли загальний фізичний стан стабілізується, з хворим починає працювати психолог. Він допомагає розібратися з психологічними проблемами, знайти причини та розв’язатиїх.

Але важливо, щоб наркоклініка була спеціалізованою, такою як https://narko-centr.com.ua/, а не пропонувала трудотерапію, кодування та підшивання без лікування.

Як не можна лікувати залежних

Трудотерапія – це один із найгірших способів допомогти залежному. Тому що в місцях, де пропонують таку допомогу, над людьми знущаються морально та фізично. У них на час перебування в таких центрах справді зникає бажання вживати, бо на це немає сил. Але коли людина виходить із такого центру, у більшості випадків вона починає вживати знову. А ще стає агресивнішою, оскільки накопичувала злість на своїх близьких, які відправили її в таке місце.

Підшивання – це погане рішення, якщо людина не пройшла лікування. Тільки в тому разі, коли пацієнт сам бажає підстрахуватися і розуміє, на що йде, можна проводити таку процедуру. А кодування – це психологічна дія, яка викликає параною і не допомагає розв’язати психологічну проблему.

У клініці доктора Кадирова надають лише комплексне лікування. Там працюють найкращі психологи та наркологи, які завжди готові допомогти пацієнту. Звертайтесь і будьте здорові.