Як розслабитися після роботи: 10 способів зняти стрес

Promo
27.09.2022 18:10 Корисно
Фото:depo.ua Фото:depo.ua
Кожна робота супроводжується стресовими ситуаціями, які можуть посилити вашу тривогу. Хоча деякі з цих ситуацій можуть здаватися неминучими, є кілька способів допомогти вам розслабитися після довгого робочого дня. Знання того, як розслабитися після зміни, може допомогти вам визначити, які заняття найкраще відповідають вашим інтересам і найкраще підходять вам. 

У цій статті ми пояснюємо важливість відпочинку після роботи та перераховуємо 10 способів розслабитися після роботи.

1. Почніть вести щоденник

Подумайте про те, щоб завести щоденник, де ви можете висловлювати свої почуття в письмовій формі. Напишіть про свої емоції та цілі, щоб допомогти вам їх вивільнити та обробити. Започаткування щоденника може допомогти вам прояснити свої почуття та допомогти вам більш ефективно вирішувати проблеми, з якими ви стикаєтесь. Ведення щоденника також дає вам шанс краще зрозуміти себе.

2. Прочитайте книгу

Втечіть від реальності, відкривши книгу після довгого робочого дня. Читання може не тільки розважити вас, але й зменшити рівень стресу та відволіктися від напруги, пов’язаної з роботою. Читання також може принести інші переваги, як-от покращити пам’ять і збільшити концентрацію уваги.

3. Приділіть час вправам

Додайте фізичні вправи до свого щотижневого розпорядку, щоб зменшити тривогу та підняти настрій. Подумайте про те, щоб пробігтися, покататися на велосипеді або прогулятися по сусідству, щоб подихати свіжим повітрям і зняти стрес. Якщо ви хочете виконувати багато завдань одночасно, слухайте подкаст або улюблену музику під час тренувань. Ви також можете залишити телефон вдома, щоб зосередитися на присутності під час тренування. Якщо ви віддаєте перевагу груповій діяльності, подумайте про те, щоб приєднатися до заняття з фізичних вправ, що допоможе вам познайомитися з новими людьми у вашій громаді.

4. Слухайте улюблену музику

Проведіть час, слухаючи свій улюблений альбом, музиканта або список відтворення після роботи. Знайдіть виконавця, чия музика резонує з вами та допомагає вам розслабитися. Ви також можете вибрати музику, яка покращить настрій, або послухати щось, що достатньо розслабляє, щоб заснути.

5. Почніть медитувати

Перезавантажте свій мозок за допомогою медитації. Медитація може знизити ваш рівень стресу та зменшити будь-яку тривогу протягом дня. Проведіть кілька хвилин медитації та спробуйте різні техніки, наприклад, очистіть свій розум або зосередьтеся на своїх емоціях.

6. Вимкніть телефон і сповіщення електронною поштою

Покращуйте баланс між роботою та особистим життям, вимкнувши телефон, щойно ваша зміна закінчиться. Встановіть межі, залишивши роботу на роботі та зосередившись на домашньому житті після закінчення дня. Це може допомогти вам уникнути відволікаючих електронних листів, які можуть спонукати вас працювати в неробочий час. Відмова від телефону перед сном також може допомогти вам краще спати та дати вашим очам відпочити від перегляду екрана цілий день.

7. Прийміть теплу ванну або душ

Зніміть напругу, прийнявши теплу ванну або гарячий душ після роботи. Хоча тепла вода може допомогти вам заспокоїтися, гаряча вода з душу може допомогти заспокоїти м’язи. Подумайте про додавання солі Епсома у ванну для більшого розслаблення.

8. Пограйте в улюблені ігри

Витратьте час на те, щоб вивільнити будь-яку негативну енергію та переключитись на щось цікаве і яскраве. Ви можете грати в Космолот казино, тому що цей сайт пропонує великий вибір онлайн ігор. Є сотні слотів на вибір, як класичних слотів, так і нових 3D. Декілька годин на тиждень можуть допомогти вам покращити ваше креативне мислення та дати вам вихід для зняття будь-якого стресу дня.

9. Заплануйте цікаву діяльність

Подумайте про будь-які цікаві прогулянки або заходи, якими ви хочете займатися на вихідних. Складіть план, щоб включити їх у свій графік. Маючи на що чекати протягом напруженого робочого тижня, ви можете покращити настрій і допомогти продуктивніше працювати, щоб дістатися до вихідних. Подумайте про те, щоб запланувати відпочинок на вихідних, повечеряти чи замороженого йогурту з другом, сходити на педикюр або провести день за покупками з друзями.

10. Використовуйте заспокійливі аромати

Оточення себе заспокійливими ароматами може позитивно вплинути на ваш настрій і допомогти вам відчути себе більш розслабленим. Спробуйте запалити свічку з м’яким і розслаблюючим ароматом, таким як лаванда або ваніль. Ви також можете розпорошити заспокійливі ефірні олії, такі як лаванда, жасмин або кедр, щоб допомогти вам легше заспокоїтися.