Як швидко вивести людину з тривалого запою?

Promo
20.09.2022 11:07 Корисно
Люди, які зіткнулися хоча б раз із алкоголізмом рідних чи близьких, розуміють, що це таке. Людина, що знаходиться в запійному стані виглядає дуже плачевно і є велика ймовірність смерті, якщо в терміновому порядку її не вивести з цього стану.

Джероло контенту: наркологічний центр Анти-Наркотік anti-narkotik.com.ua

Люди, які зіткнулися хоча б раз із алкоголізмом рідних чи близьких, розуміють, що це таке. Людина, що знаходиться в запійному стані виглядає дуже плачевно і є велика ймовірність смерті, якщо в терміновому порядку її не вивести з цього стану.

Запій супроводжується сильною зміною психіки алкозалежного, внаслідок чого у нього з'являється своя реальність і, перебуваючи в неосудному стані він, як правило, стверджує, що з ним все гаразд і немає причин для занепокоєння. Такі його заяви можна почути, незважаючи на те, що в нього вже можуть бути:

  • сильний головний біль;
  • нудота;
  • прискорене серцебиття;
  • озноб.

Взагалі можна сказати - запійний стан людини вказує на те, що він знаходиться в найтяжчій алкогольній залежності і його організм вже не здатний впоратися з токсинами, що накопичилися, отруюють його.

Багато хто плутає запій з похміллям. Похмілля можна «перестраждати» протягом деякого часу, а в запійному стані, алкоголік має потребу випити ще й ще спиртного, що доходить до божевілля.

Що відбувається з людиною під час тривалого запою?

Деякі люди вважають, що запій це погано, але не критично, мовляв, з ким не буває, у людини просто зараз великі проблеми і т. д. Все це можна позначити, як безглузде виправдання своєї бездіяльності у наданні допомоги близької людини. Справа в тому, що чим довше алкоголік перебуває в запої, тим менша ймовірність того, що він вибереться з нього самостійно.

Хворий внаслідок запою може сильно підірвати своє здоров'я без можливості відновлення, наприклад: 

  • підвищений кров'яний тиск;
  • порушення нормальної роботи шлунково-кишкового тракту;
  • безповоротні зміни печінки та селезінки;
  • зміни роботи серцево-судинної системи, що збільшують ймовірність інсульту чи інфаркту;
  • порушення нервової системи.

Де можна вивести людину із запою?

Вивести із запою себе чи свою близьку людину можна у приватний наркологічному центрі anti-narkotik.com.ua/vyvod-iz-zapoya, де всі процедури будуть виконані максимально швидко та анонімно. Важливо, щоб пацієнт хотів вийти із запою, інакше все буде значно ускладнено.

Отже, процедура виведення з запою передбачає застосування медичних препаратів, які вводяться в організм крапельницями або у вигляді таблеток. Це необхідно щоб вивести з організму людини залишки алкоголю, тобто провести детоксикацію.

Залежно від тяжкості випадку хворий зможе пройти всі процедури за 3-4 години. Якщо його стан дуже важкий, лікарі можуть рекомендувати залишатися під їх цілодобовим наглядом протягом 3-5 днів.

Бувають випадки, коли хворий уже не транспортабельний через тяжкий запійний стан, тому що варіант, його можна вивести із запою шляхом виїзду лікаря додому.

Вартість такої послуги залежатиме від багатьох факторів. Щоб дізнатися точну ціну, зв'яжіться зі співробітником клініки за вказаними телефонами на цій сторінці.

Після того, як вже тверезому хворому фізично стане легше, з'явиться апетит і повернеться нормальний сон. На радощах, що всі муки закінчилися, він може це відзначити, знову вживши спиртне, тобто все почнеться по колу.

Такі ситуації нерідко трапляються так як люди не усвідомлюють, що потрапляючи в запій, вони стали реально хворі на алкогольну залежність, яка полягає не тільки у фізичній потязі до спиртного, а й у потязі на психологічному рівні.

 "Прокапавшись", людині дійсно легше і проблема фізичної залежності в принципі усунена, залишається відкритою найбільш складна проблема - нестримна потяг до випивки на психоемоційному рівні. З нею дуже рідко вдається впоратися самостійно без допомоги відповідних лікарів.

Щоб людина назавжди розпрощалася з алкогольною залежністю та алкоголем загалом, фахівці рекомендують пройти повноцінний курс лікування алкогольної залежності у стаціонарі реабілітаційного центру.

Курс лікування відбувається за індивідуальною програмою та спрямований на:

  • відновлення психоемоційного стану. Для цього проводяться різні індивідуальні та групові психотерапії, заняття з духовного розвитку, робота з психологами та психотерапевтами; робота хворого зі спеціалістами щодо прийняття для себе твердження про згубність алкоголю, необхідність вести тверезий та здоровий спосіб життя;
  • відновлення фізичного стану шляхом занять фізкультурою;
  • ресоціалізацію – полягає у поступовому поверненні пацієнта до соціуму як нормальної та тверезої людини.

Говорячи про повний курс лікування, важливо відзначити, що його позитивний ефект буде досягнутий, якщо алкозалежний дійсно хотітиме лікуватися.

Якщо вас зацікавив повний курс лікування алкоголізму, докладніше про нього можна дізнатися за телефонами або формою зворотного зв'язку на сайті.