Як убезпечити пилосос від поломок?

Promo
17.05.2022 09:55 Корисно
Фото: griffon.media Фото: griffon.media
У будь-якого пилососа є запас міцності. Під цим терміном виробники мають на увазі приблизну тривалість служби за нормальних умов експлуатації. В середньому, пилотяг може прожити від 3 до 7 років. Він працюватиме ще довше, якщо ретельно слідкувати за справністю деталей та своєчасно проводити технічне обслуговування.

Попри всі старання, порохотяг все одно швидко вийде з ладу, якщо його складники — низькоякісні. Саме тому треба надавати перевагу надійним моделям від перевірених виробників. Наприклад, можна придбати пилосос Керхер з магазину https://www.moyo.ua/bt/mbt/pylesosy/karcher/. На нього поширюється офіційна гарантія від виробника, тому навіть у разі ламання ремонт не влетить у копієчку.

Безпечна експлуатація: про що варто знати?

Кожен власник порохотягу знає базові правила його безпечної експлуатації:

  1. Підключення тільки до справної електромережі. Стрибки напруги здатні призвести до згоряння двигуна.
  2. Використання за призначенням. Пилотягом не можна збирати дрібні речі або робити зачіски. 
  3. Своєчасне спустошення резервуара для сміття. Переповнений контейнер або мішок — причина різкого падіння потужності.
  4. Дотримання режиму «відпочинку». Девайс не можна використовувати безперервно протягом кількох годин. Потрібно робити хоча б короткі паузи між підходами.
  5. Регулярне очищення фільтрів. Якщо вони забруднені, пилосос працює гірше і перегрівається.

Це очевидні дії, про доцільність яких виробники розповідають у користувацьких інструкціях. Існують також менш очевидні нюанси, які допомагають убезпечити пилосмок від зламу.

Захист від гарячого сміття

Потужний пилосос може «всмоктати» дрібні папірці, пилюку, шматочки їжі, волосся, шерсть. Все це — цілком безпечні відходи, від яких девайс точно не постраждає. Але є й небезпечне сміття, яке може нашкодити внутрішнім компонентам пилосмока. Наприклад, гарячий попіл призводить до суттєвих несправностей: 

  • у кращому випадку, через нього може забруднитися фільтр; 
  • в гіршому — є ризик загоряння або сплавлювання мішка чи контейнера.

Тільки домашнє прибирання

Дехто вважає, що побутовий пилосос відрізняється від промислового тільки розмірами й потужністю. Саме тому досить часто домашні моделі можна зустріти у гаражах, майстернях та на будівельних майданчиках. Це неправильно, адже складники побутових пристроїв не адаптовані до контактів з будівельними відходами.

Правильний догляд за корпусом

Корпус заборонено мити з використанням води та рідких мийних засобів. Правильний догляд передбачає лише протирання злегка вологою губкою або сухою ганчіркою. Важливо стежити, щоб волога не потрапляла у двигун та на електронні компоненти насадок.

Якщо пилосос раптово почав «халтурити» і пропускати ділянки підлоги під час прибирання, його необхідно здати в сервісний центр для професійного огляду і подальшого технічного обслуговування. Те ж саме варто зробити у разі виявлення будь-яких інших проблем у роботі.