Як вибрати електричну зубну щітку

Promo
28.07.2022 10:26 Корисно
Електрична зубна щітка – це не забаганка чи щось надмірне, а довговічний та корисний гаджет.

Вклавши трохи коштів у придбання якісного приладу, ви надалі зможете заощаджувати на послугах стоматолога та на зубній пасті. Електрична щітка забезпечує:

  • ретельніше очищення зубної емалі від нальоту;
  • дбайливе поводження з м’якими тканинами (яснами, слизовою оболонкою рота);
  • масаж ясен;
  • достатній час чищення – не більше і не менше, ніж рекомендують стоматологи;
  • якісне очищення проміжків між зубами та брекетами/ретейнерами в людей з ортодонтичними конструкціями.

Дитяча електрична щітка – справжня знахідка для турботливих батьків. Мотивувати дитину на щоденний догляд за ротовою порожниною стає ще простіше.

Щоб зубна щітка на електромоторі виконувала повністю свої функції і тривалий термін, слід зважити на правила її вибору.

Який принцип дії кращий

Сучасні електрощітки використовують один із трьох основних способів чищення. Щоб правильно вибрати та купити електричну зубну щiтку в Одесi, потрібно розібратися з різновидами методів чищення:

  • Механічний. Головка здійснює вібруючі або зворотно-поступальні рухи, отримуючи імпульс електричного моторчика. Принцип очищення аналогічний як у звичайної зубної щітки. Не має протипоказань завдяки невеликій частоті рухів (2-30 тисяч за хвилину) та дбайливому чищенню.
  • Звуковий. Тут частота коливань становить 18-40 тисяч за хвилину. Замість двигуна використовується генератор високих частот. Щетинки коливаються у певній амплітуді і створюють із зубної пасти, води та повітря миючу суміш. Вона проникає навіть у вузькі проміжки та очищає наліт.
  • Ультразвуковий. Частота коливань на кілька порядків вища. Візуально навіть неможливо помітити рух голівки, що чистить. Ефективність дуже висока – ультразвукова зубна щітка очищає наліт, зубний камінь, дезінфікує ротову порожнину. Проте, вона має протипоказання і не підходить людям з коронками, вінірами та брекетами, хворими зубами та яснами.

Скільки режимів роботи передбачено

У звичайних недорогих електричних щітках є один режим, який підходить практично всім. Якщо є захворювання, запалення, підвищена чутливість зубів, варто вибрати на Allo.ua в Одесi модель з можливістю включати більш повільний режим. Це забезпечить щадний вплив на зуби та ясна. Також випускаються електричні зубні щітки, що підходять для відбілювання зубів.

Доступність комплектуючих

Насадки на електричні зубні щітки потрібно міняти раз на три місяці. Купуючи гаджет, слід дізнатися, чи можна купити змінні насадки в найближчому магазині. Тому оптимально вибирати моделі популярних виробників – Braun, Xiaomi, Philips, O’Clean.

Ці основні моменти потрібно з’ясувати, щоб купити дійсно пiдходящу електричну зубну щітку, яка прослужить вам довго і забезпечить гігієну ротової порожнини.

Автор: Юлія Гнатченко