Як вибрати хорошу ікру до святкового столу в Києві?

Promo
08.09.2021 12:03 Корисно
Ікра, незважаючи на високу вартість, є доволі затребуваним продуктом, що призводить до появи великої кількості підробок.

Але є кілька ознак, які допомагають визначити якісний продукт. Варто ознайомитися з ними, щоб доставка ікри Київ була вигідною. 

Ознаки хорошої ікри

Натуральна якісна ікра першого сорту зібрана тільки від риби одного виду. Вона не містить сторонніх домішок, має схожу форму і розмір. Другий сорт складається із суміші ікри від різної риби, але на банці має бути зазначено, від якої саме.

Варто звернути увагу і на кількість рідини в банці. Це водянистий шар, який з’являється через руйнування деяких ікринок. Сіль у продукті присутня тільки в кількості 3–5 %. Використання антибіотиків суворо забороняється.

Якщо виробник працює не за ДЕСТом, значить він дотримується ТУ. Але ікра, приготовлена за технічними умовами, теж якісна і смачна.

Популярні сорти ікри від компанії Egersund Seafood

Найбільш затребуваною і доступною є ікра горбуші та кети. Вона крупніша, має насичений колір і приємний смак. В інших видах може бути присутня незначна гіркота.

Але все-таки залишається затребуваною і ікра такої риби, як:

  • кета – делікатес, який заслужено вважають еталоном смаку, головна особливість цього продукту полягає в ефекті танення в роті;
  • нерка – зернятка з насиченим смаком і трішки з гірчинкою;
  • кижуч – невеликі ікринки темно-червоного кольору з високим вмістом вітамінів і мінералів;
  • форель – невеликі ікринки, які іноді злипаються, тому їх зручно використовувати для прикраси страв і приготування бутербродів.

Незалежно від сорту, ікру варто купувати тільки у перевірених постачальників, які можуть гарантувати безпеку продукту. Потрібно пам’ятати і про нетривалий термін придатності цього продукту. Після відкриття банки ікру можна зберігати до 3 днів за температури не вище +6 ℃.

Упаковка продукту

Зазвичай ікру пропонують у жерстяній або скляній тарі. Упаковка повинна бути закритою герметично, щоб не допускати попадання повітря всередину.

Проте кращий варіант – скляна тара, закручена металевою кришкою. Так можна побачити ікринки і переконатися у відсутності вологи. Якщо ж ви купуєте ікру в жерстяній банці, варто злегка потрусити її. Звуків присутності рідини не повинно бути.

Відповідальні виробники, такі як Egersund Seafood, вказують дату виготовлення на дні банки. До того ж цифри повинні виступати над поверхнею. Потрібно оцінити і якість поліграфії. Не варто купувати банки з блідою етикеткою, текст на якій стерся.

Можна купувати ікру на вагу, якщо робити це у перевірених продавців. Наприклад, Egersund Seafood поставляє продукцію безпосередньо з Норвегії. Так ви можете краще розглянути зернятка і переконатися в їх якості. Але потрібно пам’ятати, що така продукція псується швидше, ніж фасована.