Як вибрати краплі для зволоження лінз?

Promo
28.09.2021 17:07 Корисно
Зневоднений матеріал лінз за структурою нагадує губку, яка вбирає слізну рідину і призводить до сухості очей.

Контактні лінзи пересихають під впливом багатьох чинників: від пересушеного повітря опалювальними приладами до тривалого користування комп’ютером та іншими гаджетами. Зневоднений матеріал лінз за структурою нагадує губку, яка вбирає слізну рідину і призводить до сухості очей. Людям, які носять лінзи, радять використовувати зволожувальні краплі для очей як найбільш простий і ефективний метод зволоження слизової.

Існують краплі для очей категорії «штучна сльоза», які за складом максимально наближені до слізної рідини людини. Вони не мають протипоказань і рекомендовані всім, хто відчуває дискомфорт від сухості очей. Вони безпечні для дітей, підлітків, а також користувачів контактних засобів корекції зору. Але препарати типу «штучна сльоза» не можна використовувати поверх лінз. Існують спеціальні краплі, які сумісні з матеріалом оптики. Про них ми поговоримо далі.

Як діють краплі для лінз?

Зволожувальні засоби для контактних лінз продаються в оптиках або інтернет-магазинах, що пропонують оптичну продукцію. В Україні є інтернет-магазин Київлінза, який працює на базі мережі оптик, розташованих у Києві. У каталозі магазину є засоби корекції, розчини для догляду, а також спеціальні краплі, які дозволено використовувати поверх корегувальних пластинок. Ці препарати виконують набагато більше функцій, ніж моделі типу «штучна сльоза».

  • Зволожують слизову оболонку, знімаючи втому і дискомфортні відчуття;
  • Створюють захисну плівку, перешкоджаючи пересиханню рогівки;
  • Загоюють мікротріщини, знімають почервоніння;
  • Зволожують лінзи, роблячи їх м’якими та еластичними;
  • Покращують ковзання пластинок по очному яблуку, чим перешкоджають натиранню повіки.

Якими бувають зволожувальні краплі?

Про види зволожувальних препаратів ми розповімо на прикладі українського бренду Solente, який виготовляє оптичну продукцію на заводах Європи. В каталозі цієї компанії є три види крапель:

  1. Rossinі – суперзволожувальний препарат, у складі якого є гіалуронова кислота і полівінілпиралідон. Обидві речовини є біосумісними, тому не викликають печіння або подразнення слизової. Ці крапельки заповнюють нестачу рідини в матеріалі оптики, роблячи її м’якою і комфортною на цілий день.
  2. Monti – краплі для людей з чутливими очима. За складом їх можна порівняти зі сльозою людини, але вони мають гіалуронову кислоту. Їх призначають алергікам, а також пацієнтам після лазерної корекції зору та інших операцій.
  3. Isola – ще один двокомпонентний зволожувач, який підходить для всіх видів контактної оптики. Він знімає втому очей, печіння і різь, а також робить оптику м’якою і зручною.

Ці моделі універсальні, адже підходять для жорстких газопроникних лінз і м’якої оптики, зокрема кольорової. Замовляйте зволожувальні засоби на сайті Київлінза з доставкою по Україні.