Як вибрати матрац на ліжко для максимального комфорту

Promo
18.05.2022 11:00 Корисно
Комфортність сну та самопочуття протягом дня безпосередньо залежать від якості ортопедичного матраца. Він повинен забезпечувати максимальне розслаблення, швидке засипання, добре підтримувати хребет і мати анатомічні властивості. Тому дуже важливо приділити належну увагу вибору виробу, не пропустивши жодної деталі.

Ми розповімо, як правильно вибрати матрац для сну, а замовити його ви зможете, перейшовши за посиланням https://matroluxe.ua/mattresses-on-the-bed.  На сайті виробника Матролюкс представлений великий вибір якісної продукції.

Визначаємо рівень жорсткості

Як вибрати матрац на ліжко для максимального комфорту

Усі сучасні моделі поділяються на види за рівнем жорсткості. Він залежить від типу використаних у виробництві матеріалів. Це може бути тверда кокосова плита чи м’яка штучна піна. У наповненні може застосовуватися один або кілька різних властивостей наповнювачів.

Існують такі типи матраців:

  • м’які;
  • помірно-м’які;
  • середньо-жорсткі;
  • помірно-жорсткі;
  • тверді.

Вибирати потрібний варіант слід, зважаючи на особисті переваги, стан здоров’я, фізіологічні особливості, вагу та вік. Для дітей віком до 4 років оптимальним вважається найвищий рівень жорсткості. Він сприяє правильному формуванню природного вигину хребта. Також такі вироби підходять для спортсменів, повних та людей, робота яких пов’язана з інтенсивними фізичними навантаженнями.

М’які та помірно-м’які моделі є ідеальними для літніх людей і людей з вагою до 55 кг. Вони практично не тиснуть на тіло, дбайливо впливаючи на м’язи та суглоби. Середньо-жорсткі матраци вважаються універсальними і підходять для більшості покупців. Зокрема, людям середньої статури віком до 45 років. Найкраще вибирати жорсткість, зважаючи на рекомендації лікаря-ортопеда.

Пружинний або безпружинний

Як вибрати матрац на ліжко для максимального комфорту

Ортопедичні матраци можуть бути пружинними або безпружинними. Кожен з варіантів має індивідуальні особливості та переваги. Який із них вибрати – вирішувати тільки вам.

У конструкцію пружинних моделей входять сталеві пружини різних форми та діаметра. Чим більше пружин, тим якісніша буде підтримка тіла.

Типи пружинних блоків:

  • Pocket Spring. Це блок незалежних одна від одної пружин, кожна з яких знаходиться в окремому тканинному чохлі. Вони забезпечують точкову підтримку, наділяючи поверхню анатомічним ефектом.
  • Bonnel. П’ятивиткові пружини біконусної форми, виготовлені з високоміцної загартованої сталі. Боннель витримує інтенсивні навантаження, відрізняється зносостійкістю та тривалим терміном експлуатації.

Безпружинний матрац на ліжко не має в конструкції металевих елементів. Ортопедичні та анатомічні властивості в ньому досягаються за рахунок варіативності внутрішнього наповнення. Для цього використовуються різні за властивостями наповнювачі, які особливим чином чергуються один з одним. Цей різновид високо цінується покупцями завдяки своїй безшумності, комфортабельності та легкості.

Яким має бути наповнення

Особливу увагу у виборі слід приділити внутрішньому наповненню. Для того, щоб зробити це правильно, необхідно вивчити характеристики та властивості матеріалів.

Найбільш поширені з них:

  1. Кокосова койра. Один із найкращих наповнювачів для сучасних матраців. Кокос відрізняється жорсткістю, щільністю та міцністю. Він не викликає алергію, не піддається гниттю і добре пропускає повітря.
  2. Пінополіуретан. Це штучна піна з дрібноніздрюватою структурою. ППУ дуже добре пропускає повітря, в ньому не накопичуються пил та волога. Матеріал має оптимальний баланс м’якості та пружності, а також забезпечує комфортні умови для відпочинку.
  3. Натуральний латекс. Екологічно чистий та еластичний матеріал. Відрізняється повітропроникністю, дуже хорошою терморегуляцією та гіпоалергенністю.
  4. Memory Foam. Піна пам’яті ідеально підлаштовується під вигини людського тіла, а також сприятливо впливає на здоров’я. Вона практично не  тисне на тіло, завдяки цьому дбайливо впливає на м’язи та суглоби.
  5. Термоповсть. Міцний, зносостійкий та довговічний наповнювач, який захищає м’які шари від контакту з пружинним блоком та подовжує термін служби спального місця.

Замовити матрац для ліжка можна на сайті виробника Matroluxe. Вигідні ціни та оперативна доставка по Україні забезпечені.