Як вибрати світлодіодний прожектор та де його використовувати?

Promo
25.06.2022 11:30 Корисно
Кімнатні прожектори – це потужні світильники, за допомогою яких можна добре висвітлювати конкретну частину приміщення чи території.

Його важлива перевага, у порівнянні зі звичайними бра: тримач основної лампи легко регулювати та спрямовувати світло у конкретне місце. Розгляньте світильники з асортименту тут: https://lemanso.com.ua/ua/osvetitelnye-pribory/prozhektory/, якщо вам потрібно зробити акцент на чомусь в інтер'єрі. Наприклад, завдяки прожекторам можна спрямувати світло прямо на обідній стіл або додатково підсвітити галерею сімейних фотографій на стіні.

В інтернет-магазині ви також можете знайти світлодіодні лампочки, які більш довговічні та ефективніші, ніж класичні. Використовуючи їх, можна суттєво зекономити на електроенергії. Можна зручно підібрати лампи та світильники за різними критеріями тут: https://lemanso.com.ua/ua/.

Як визначитися із потужністю світлодіодного прожектора?

Кожен з таких світильників має різну висоту, на яку рекомендується його підвісити. Багато в чому вона залежить від потужності прожектора. Ця висота встановлюється таким чином, щоб розмір площі, що освітлюється, був якомога більшим, а світловий потік був максимально інтенсивним.

  • Світлодіодний прожектор 10 Вт. Його рекомендують встановлювати на висоті максимум 2,5 м, щоб розмістити, наприклад, у квартирі або в гаражі.
  • Світлодіодний прожектор 20 Вт. Висота установки, що рекомендується, – 3 м, це хороший варіант для майстерні або складу.
  • Світлодіодний прожектор 30 Вт. Його краще розміщувати на висоті до 4 м, тому він ідеально підходить, наприклад, для освітлення саду.
  • Світлодіодний прожектор 50 Вт. Він встановлюється на висоті до 6 м. Його можна використовувати у невеликих промислових цехах та складах.
  • Світлодіодний прожектор 100 Вт. Його вміщують відносно високо – до 14 м над землею. Зазвичай її можна побачити у великих залах.
  • Світлодіодний рефлектор 200 Вт. Це найпотужніший варіант, який розміщується на висоті 20 метрів та вище. Наприклад, він ідеально підходить для стадіонів.

Переваги світлодіодних прожекторів

Ці світильники мають 3 основні переваги. Вони:

  • економічні;
  • ергономічні;
  • екологічно чисті.

Світлодіодні прожектори хоч і дорожчі за традиційні, зате на практиці виявляються економічнішими, адже набагато дешевші в експлуатації. Вони мають більший термін служби (світлодіодний спрямований світильник може працювати навіть кілька років). Також вони споживають дуже небагато енергії, тому ви ще й економите на електриці.

При виробництві світлодіодів не використовуються екологічно шкідливі речовини, зокрема ртуть. До того ж, що довший час роботи, то менше відходів утворюється. Наприклад, за час використання одного світлодіода доводиться використовувати кілька десятків класичних лампочок.

А завдяки світлодіодній технології можна отримати світло будь-якого кольору, як дуже тепле, так і холодне. Деякі лампи взагалі дозволяють самостійно регулювати колір світла.

За своїм базовим пристроєм прожектори для інтер'єру мало чим відрізняються один від одного. Зате вони представлені в різній обробці та виготовлені з різних матеріалів. Тому інтернет-магазин «Лемансо» може запропонувати дуже широкий вибір світлодіодних прожекторів, які легко поєднувати з іншими предметами інтер'єру. Так що можна вибрати як моделі з оздобленням, що нагадують класичні світильники, так і сучасні, сміливі та дизайнерські прожектори.