Як зрозуміти, чи підходить кулон до ланцюжка?

Promo
22.11.2021 13:30 Корисно
Правила поєднання ланцюжків і кулончиків: які базові правила необхідно враховувати? Як обрати правильну основу для кулона в залежності від типу плетіння, матеріалу, експлуатаційних характеристик?

Мінімалістична підвіска на шию або тонкий ланцюжок з яскравим центральним елементом — варіантів у актуальних ювелірних каталогах знайдеться чимало. Та якщо з вибором сережок і браслетів труднощів виникнути не повинно, то як знайти и купити кулон, який гармонійно впишеться в будь-який образ?

Існує лише одна річ, яка може зіпсувати загальне враження. І це — невдало підібраний стандартний ланцюжок. До прикладу, срібні кулони гармонійно поєднуються навіть із золотими ланцюжками. Проте якщо прикраса має оригінальний тип плетіння, то комбінувати її з кулонами або медальйонами не варто.

Основні моменти при виборі ланцюжка на шию

Стилісти виокремлюють 3 ключові аспекти, які допоможуть знайти ідеальний варіант базового ланцюжка:

  • Довжина. Масивні кулони з великою кількістю додаткової інкрустації зазвичай поєднують з довгими ланцюжками (від 35 см). Культивовану прісноводну перлину, невелику підвіску у формі серця або зірки краще носити з коротким кольє. Класичний варіант — тонка силіконова основа й довершена прісноводна перлина в центрі композиції.
  • Матеріал. Кулон має власну вагу, а тому метал, з якого виготовлений ланцюжок, повинен її витримати. До прикладу, золоті або срібні підвіски на шию володіють відмінними експлуатаційними характеристиками й впродовж довгого часу не втрачають блиск.
  • Защіпка. Нікому не хочеться втратити дорогоцінну прикрасу. Тому варто обирати надійний тип застібки, який допоможе вберегти коштовність і сам кулон від випадкової втрати.

Як обрати ланцюжок у залежності від типу плетіння?

Стилісти рекомендують поєднувати з кулонами, підвісками або медальйонами лише ланцюжки  з традиційними типами плетінь. До прикладу, різновиди підвісок на шию з типом плетіння Фігаро (Нона) або Змійка (Снейк) використовують як самостійний елемент образу, не поєднуючи прикрасу з додатковими декоративними елементами. Тому варто обрати один із таких класичних варіантів:

  • Бісмарк. Один з найважчих різновиді вплетінь, який дозволяє регулювати товщину ланцюжка. Масивні прикраси зазвичай обирають чоловіки, тоді як стримані ланцюжки з 1 рядом ланок — жінки.
  • Якірне плетіння. Такий ланцюжок легкий і міцний, а тому прекрасно поєднується з різноманітними тематичними кулонами. Ланки, як правило, мають круглу або овальну форму.

Отже, будь-який ланцюжок на шию повинен доповнювати кулон, а не відвертати віднього увагу. Тому намагайтеся уникати оригінальних типів плетінь і надавайте перевагу стриманій класиці. Що стосується вибору самого кулона, то важливо обирати прикрасу відповідно до зовнішності, настрою й особистих уподобань.