Яку медичну техніку необхідно мати вдома

Promo
01.11.2022 11:55 Корисно
Давно минули ті часи, коли в домашній аптечці були лише жмені пігулок та ртутний термометр.

Наразі для домашнього використання існує безліч важливого медобладнання, яке тільки полегшить життя сучасних сімей. Найголовнішою перевагою наявності медтехніки вдома є перевірка свого стану здоров’я самостійно, не втрачаючи час у довжелезних чергах у лікарнях. Адже іноді часу буває так мало, що хочеться додати ще кілька годин у добу. У таких випадках головне, аби медтехніка опинилась у ваших руках у потрібний час.

Електронні термометри – безпека та зручність

Сезон застуд та грипу вже прямує країною. Мабуть, найважливішим приладом для своєчасного виявлення хвороби є термометр. Це приладдя просто незамінне при простуді, адже висока температура надзвичайно небезпечна для організму. Ртутні термометри вже давно мають відійти у минуле. Крихке приладдя може вислизнути з руки та засипати підлогу небезпечною рідиною. Тож кращим варіантом буде придбання електронного термометра – результат вимірювань показується на дисплеї приладу, а саме вимірювання температури проводить спеціальний вбудований датчик. До речі, цифрові термометри дуже популярні в сім’ях з дітьми – це не тільки безпечно, а й дуже зручно! Втримати малечу на одному місці може бути важкою справою, але завдяки інфрачервоним та безконтактним приладам виміряти температуру дитині стане набагато зручніше. У магазині медтехніки в Україні Baldinelli можна знайти термометр, який достатньо прикласти до чола – і за 7 секунд він покаже точну температуру.

Тонометри та їх види

Не менш  серйозним та небезпечним є підвищений тиск. Він може призвести до інсульту або серцевого нападу. До того ж у світі стрімко зростають випадки інсультів та інфарктів, які значно «помолодшали», – можуть вразити людей і до 40 років. Знижений тиск хоча і не настільки небезпечний, але може значно погіршити стан здоров’я. Тому мати тонометр вдома важливо для самоконтролю. 

При підвищеному тиску можуть бути такі симптоми:

  • головний біль (найчастіше – в потиличній чи тім’яній ділянці);
  • періодичний шум у вухах, потемніння в очах та запаморочення;
  • біль у ділянці серця;
  • прискорене серцебиття (понад 90 разів на хвилину) в спокійному стані;
  • відчуття задухи.

При низькому тиску спостерігаються такі симптоми:

  • запаморочення;
  • непритомність;
  • нечіткий зір;
  • нудота;
  • втомлюваність;
  • слабка концентрація;
  • шоковий стан.

Якщо з такими симптомами прийняти ліки, навіть не розібравшись, що відбувається з організмом, – можна тільки погіршити свій стан. Тож насамперед необхідно виміряти тиск. Тонометри бувають декількох видів:

  1. Автоматичний – весь процес вимірювання тиску відбувається автоматично за допомогою лише однієї кнопки. Такі тонометри можна надягати на плече або зап’ястя. Вимірювання доволі комфортне та швидке.
  2. Напівавтоматичний – повітря у манжету, яку надягають на руку, накачується вручну гумовою грушею. Результати вимірювання показуються на дисплеї. Такий вид тонометра може бути незручним для ослаблених або дуже літніх людей.
  3. Механічний – вважається найточнішим та недорогим. Утім, для використання такого приладу необхідно мати навички. Він відмінно підійде медикам, яким не байдужа доля їхніх пацієнтів і які готові повозитися з не настільки зручним, але точним приладом.