Apple презентувала нові iPhone: головні фішки та нововведення

Promo
09.09.2022 16:15 Корисно
7 вересня Apple показала нові моделі iPhone, на цей раз формату “міні” не буде.

Нові iPhone зустрічаємо по “одежці”, тож перше, що впадає в очі – дизайн новинок. Звичайний iPhone 14 має схожість з iPhone 13: той самий дизайн та розмір екрана. Утім, версії PRO та PRO MAX порадують користувачів змінами у своєму вигляді. Також, цього року з'явилась нова модель з приставкою Plus, як у часи 7-8 серії iPhone. Зацінити новий айфон 14 про, про макс та версію плюс прихильники Apple зможуть цієї осені. Наприклад, iPhone 14 Plus користувача порадують величезний розмір екрана в 6,7 дюйма та потужний акумулятор, який витримає до 26 годин перегляду відео. 

Поза досяжністю

Назва презентації Far Out («Поза досяжністю») розкрила цікаве нововведення iPhone, а саме  супутникове SOS-оповіщення. Воно працює навіть у тих місцях, де немає WI-FI та мобільного зв'язку. Працювати нові моделі будуть за таким принципом: iPhone під'єднуються до супутникових частот та не менш ніж за 15 секунд відправляє сигнал екстреним службам. Досконало працювати ця функція буде при ясному небі. До речі, рух супутника можна буде відстежувати у спеціальному додатку.

“Чубчика” більше немає

У iPhone 14 Pro й iPhone 14 Pro Max більше немає вирізу зверху екрана. До речі, при виході Х серії, саме цей виріз викликав чимало суперечок. Утім, тепер він став набагато меншим та виконує повноцінну частину інтерфейсу. “Динамічним островом” Apple назвали таке нововведення.  На “острові” вказується різна сервісна інформація. Можна стежити, наприклад, за вхідними дзвінками, ідентифікацією за допомогою Face ID, будильниками та таймерами.

Apple презентувала нові Iphone: головні фішки та нововведення

Також “старші” айфони отримали режим Always-On Display: якщо заблокувати екран – дисплей до кінця не загасне. Він стане тьмянішим, але продовжить показувати корисну інформацію.

Apple презентувала нові Iphone: головні фішки та нововведення

Стабілізація без штатива

Нова технологія Action Mode допоможе користувачу у стабілізації відео в екстремальних умовах. Корисна фішка стане в пригоді, якщо ви забули штатив.

 Зокрема у переліку технологій для зйомки фото та відео: 

  • 3х кратний оптичний і 6х кратний цифровий зум;
  • сканер LiDAR;
  • покращена оптична стабілізація – знімайте якісні відео навіть під час пробіжки;
  • Smart HDR 4;
  • підтримка макрозйомки;
  • Apple ProRAW;
  • Live Photos;
  •  нічний режим
  • Apple презентувала нові Iphone: головні фішки та нововведення

У моделях  Pro та Pro Max з'явилася камера з 48-мегапіксельним сенсором. Утім, найчастіше телефон робитиме фотографії на 12 мегапікселів, але зможе видавати й зображення в повній роздільній здатності - в режимі ProRAW, призначений для професійної зйомки. Також, Apple обіцяє, що нова надширококутна камера стане знімати утричі краще при слабкому освітленні.Спалах у всіх iPhone 14 працює вдвічі яскравіше, ніж раніше.

Теги: