Чому важливо проводити професійне чищення зубів

Promo
24.06.2022 13:10 Корисно

Професійна чистка зубів — процедура, під час якої проводиться низка заходів, у тому числі видалення нальоту та каменю, що дозволяють запобігти виникненню різних захворювань у ротовій порожнині. Головне – це своєчасно звернутися за допомогою до спеціалістів.

Чому так важливо проводити професійне чищення зубів, і яким категоріям пацієнтів це необхідно робити обов'язково? Про це читайте у цій статті.

Навіщо необхідне професійне чищення?

Як показує практика, використання зубної щітки або нитки дозволяє видалити не більше 70% зубного нальоту, тривала присутність якого на зубній емалі призводить до утворення зубного каменю, розвитку пародонтозу та карієсу.

Звернення до фахівців за послугою професійного чищення дозволяє досягти пацієнтам наступних результатів:

  • значно мінімізувати ризик виникнення різних захворювань у ротовій порожнині;
  • запобігти атрофії щелепних кісток;
  • знизити до мінімуму виникнення карієсу;
  • повернути емалі природний кольор;
  • позбутися зубного каменю як на передній, а й у задній поверхні зуба.

 Щоб досягти подібних результатів, професійне чищення зубів необхідно проводити не рідше одного разу на півроку. Проте є категорії людей, яким проводити цю процедуру необхідно набагато частіше.

Кому в обов'язковому порядку потрібне професійне чищення?

В обов'язковому порядку цю процедуру необхідно проходити наступним категоріям пацієнтів:

  • людям, які мають у ротовій порожнині імпланти. Таким пацієнтам у жодному разі не можна допускати утворення зубного каменю, який може призвести до запалення ясен, атрофії зубної кістки та, як наслідок, випадання імпланту;
  • пацієнтам, які мають у ротовій порожнині коронки, мости чи вініри. Без регулярного очищення шийки опорних зубів виникає пародонтит, що призводить до розхитування конструкції;
  • при проведенні ортодонтичного лікування;
  • люди, які мають погані звички (наприклад, паління) або часто вживають продукти, які фарбують емаль зубів.

Резюмуючи все вищесказане, можна зробити висновок: професійне чищення зубів від нальоту дозволить захистити від виникнення різних захворювань не лише свої зуби, а й запобігти випаданню вставних конструкцій.

Залишились питання? Зв'яжіться зі спеціалістами нашої клініки за вказаними телефонами. Наші стоматологи D.Ante дадуть відповідь на всі питання, що вас цікавлять, і допоможуть зберегти ваші зуби в ідеальному стані.