Дитяча косметика — які засоби безпечні й дозволені до застосування

29.07.2021 10:45 Корисно
Дитяча шкіра тонша за шкіру дорослих, у неї всього один шар зовні (на відміну від кількох у дорослих), тоненький середній шар, більше потових залоз, гірший захист від уражень. Щоб зберегти шкіру здоровою на все життя і уникнути втрати вологи, слід забезпечити правильний догляд.

Для цього потрібно не тільки дотримуватися певних правил, а й користуватися хорошою косметикою — вона має бути м’якою, щоб не заважати природному формуванню імунітету шкіри, не руйнувати тонкий ліпідний шар. Замовити косметику для дітей — безпечну, без шкідливих інгредієнтів — можна на торговому майданчику Шафа. Тут не тільки широкий вибір найрізноманітнішої продукції, але і регулярне оновлення каталогу, і доступні ціни.

Основні характеристики косметики для дітей

Такі продукти повинні бути гіпоалергенними, з нейтральним рН, не мати у складі барвників, ароматичних віддушок і консервантів. Натомість ці засоби обов’язково повинені бути насиченими натуральними компонентами:

— екстрактами рослин;

— оліями (у тому числі мінеральною і касторовою);

— вітамінами;

— гліцерином;

— бджолиним воском.

Оптимальним рішенням буде застосування засобів з однієї лінійки, найбільш підхожої для малюка.

Для кожної пори дня передбачені свої процедури, тому слід розділяти косметику на певні групи.

Вранці для вмивання користуються лосьйоном для обличчя «без сліз», після чого на обличчя і кисті малюка наносять дитячий крем. Ватяні палички слід застосовувати після досягнення дитиною одного місяця.

Змінюючи підгузки, обов’язково підмивати малюка, після чого слід нанести зволожувальний крем і підсушити шкіру, щоб не виникали попрілості. Для цієї процедури косметичні засоби ідентичні і для хлопчиків, і для дівчаток.

Гігієнічними вологими серветками протирають шкіру — деякі виробники випускають товари з антимікробним ефектом, просочені оліями або лосьйонами. Такі серветки — чудові помічники в подорожах або під час тривалих прогулянок.

Лосьйон або олія для очищення не повинні містити спирт. За допомогою цих засобів очищують і зволожують шкіру. Це набагато ефективніше за використання мила, яке здатне швидко пересушити шкіру і призвести до подразнення.

Для пом’якшення і зволоження відмінно підходить дитячий крем. Він також чудово заліковує натерту й подразнену шкіру, прибирає почервоніння, попрілості, лущення.

Видалити зайву вологу і зменшити тертя шкіри підгузком допоможе присипка. В основі присипок — мінеральний тальк, додається кукурудзяне борошно, рисовий або картопляний крохмаль, а також цинк. Слід пам’ятати, що на перших порах після народження малюка присипками не варто користуватися, також не слід змішувати їх застосування з дитячим кремом.

Альтернативою присипці може бути рідкий тальк — завдяки рівномірному покриттю шкіри тонким шаром не з’являються грудочки з порошку та вологи, що виключає виникнення подразнень. Також виключена можливість вдихання дрібних порошкових частинок з повітря, що відбувається, коли використовується звичайна присипка.

Перед прогулянкою необхідно змастити відкриті місця дитячим кремом від негоди, а в сонячний день — захисним кремом від засмаги, розробленим спеціально для дітей.

Для купання потрібні спеціальні дитячі шампуні, мило, засіб для купання. Після процедури варто скористатися дитячим молочком і дитячою олією.

На Шафі багато дитячої косметики — безпечної, перевіреної часом, від кращих світових виробників. Тут можна підібрати будь-який комплект, зокрема й лікувальну косметику спеціально для дитини — ранозагоювальні, заспокійливі лосьйони та креми.

Спеціальні пропозиції

Всі діти незмінно прагнуть наслідувати дорослих. Тому багато брендів намагаються випускати лінійки косметичних засобів і декоративної косметики спеціально для дітей. У такій продукції відсутні консерванти або гормони, тільки натуральні компоненти. Немає нічого поганого в тому, щоб дитина застосовував косметику — це привчає її доглядати за своєю шкірою. Раз на день варто замінити звичайне умивання на протирання шкіри молочком або лосьйоном.

Косметичні компанії виробляють декоративні засоби, розраховані на ніжну дитячу шкіру. Нерідко можна зустріти в продажу яскраві веселі упаковки тіней і підводок для очей, дитячу туш або помаду блиск для губ — зазвичай у них смачний фруктовий аромат і пастельні відтінки. Надто захоплюватися не варто, але для особливих випадків непогано мати власну косметичку.

Також є і засоби для манікюру — спеціальні нешкідливі лаки. Існують навіть лаки для любителів гризти нігті — гіркий смак назавжди позбавляє цієї шкідливої ​​звички.

Для дітей навіть випускаються парфуми, без спирту і токсичних компонентів. Такі духи легкі й нестійкі, оскільки в них відсутні закріплювачі. Користуватися такою парфумерією можна вже з трьох років.

Дитячі серветки і палички , лосьйони і креми, шампуні і молочко для тіла — усе це можна придбати на Шафі, регулярно додаючи новинки в дитячу косметичку.

Автор: Тамара Кіч