Друге життя iPhone X: місія можлива

Promo
30.09.2021 15:27 Корисно
Фото: mobenergy.com.ua Фото: mobenergy.com.ua
З моменту старту продажів iPhone X пройшло достатньо часу, щоб за цей час з'ясувалися всі його «вузькі» місця – тобто ті проблеми, які найбільш часто зустрічаються.

Проблеми з дисплеєм

Це – найрозповсюдженіша  проблема: за даними сервісних центрів, майже половина клієнтів звертається туди саме з цього приводу. Причина – дисплей iPhone X виявився вразливим: рівень удароміцності захисного скла в новій моделі  не змінився, а сама матриця через впровадження нових технологій стала тоншою; одночасно збільшилася площа екрана. А це призвело до того, що в 60 % випадків падіння гаджета при ударі тріскається не тільки верхнє скло, але виходить з ладу вся матриця. Отже, потрібна повна заміна дисплея.

Кольорові «сигнали» поломок:

 - Зелена смуга на екрані – наслідок виробничого браку дисплейного модуля. Її поява розцінюється як гарантійний випадок.

- Повністю зелений кран – свідчить про механічне пошкодження матриці внаслідок падіння або сильного удару.

 - Білий або чорний екран, який з'являється при включенні, – «екран смерті», який свідчить про програмний збій  iOS.

Проблеми з корпусом

Це друга за частотою проблема iPhone X. Так, у характеристиках написано: «використання хірургічної сталі», «не дряпається», «відрізняється високою міцністю». Але геометрія корпусу при всій міцності рамки така, що його потрібно замінювати разом з дисплеєм: між склом і платою дуже тонкий прошарок, який легко гнеться і ламається. Тому заміна корпусу iPhone X , як говорять фахівці сервісних центрів, потрібна кожному п'ятому гаджету, якщо він вимагає заміни дисплея.

Проблеми із задньою панеллю

У лідерській трійці найбільш частих поломок iPhone X – заміна задньої панелі. Справа в тому, що в цій моделі додали бездротову зарядку,  але через це задню панель довелося зробити скляною. В результаті, якщо телефон падає на тверду поверхню заднім склом вниз – воно розбивається в 80 % випадків. До такого ж результату призводить і сильний прямий удар по склу.

В цьому випадку не обов'язково повністю міняти корпус: заднє скло (хоча це не дуже просто) можна поміняти окремо, і коштувати це буде дешевше, ніж заміна корпусу.

Також серед частих випадків звернень до майстерень для ремонту iPhone X є проблеми з акумулятором або попадання гаджета у воду або іншу рідину. В останньому випадку потрібно бігти до майстерні якомога скоріше: рідина усередині може викликати коротке замикання, а корозія – зіпсувати контакти та мікросхеми.

Бережіть свої айфони і не намагайтеся ремонтувати їх самостійно або в сумнівних майстернях. Ремонт iPhone X  – справа не настільки дорога, як здається. Якщо ви хочете, щоб ваш айфон після ремонту працював надійно, краще звернутися в сервісний центр до професіоналів.

 

Автор: Інна Можейко