Фурнітура для душових кабінок: призначення та види

Promo
21.12.2021 14:00 Корисно
Одним із найкомфортніших та незамінних аксесуарів сучасної ванної кімнати є душова кабіна. Їх обов’язково встановлюють у готелях різних цінових категорій. Щоб така кабінка повноцінно працювала та радувала своїм функціоналом, необхідна якісна фурнітура. Це аксесуари, завдяки яким кріпляться окремі елементи конструкції, нормально відкриваються та закриваються двері.

Комплектуючі необхідні для будь-якого типу душових кабін, незалежно від їх конфігурації, виду дверей, розмірів. Фурнітуру роблять із довговічних, зносостійких матеріалів. Це нержавіюча або хромована сталь з оздобленням під алюміній, латунь, бронзу, золото. Її обробляють спеціальними складами проти корозії, для тривалої експлуатації в умовах різких перепадів температури та підвищеної вологості.

Яка фурнітура використовується

Щоб душові кабіни нормально функціонували, мали привабливий вигляд, були зручні для користувача та служили максимально довго, необхідні якісні аксесуари. Їх легко знайти та підібрати на сайті Kronas. До найпоширеніших і необхідних належать:

  • коннектори. Виконують функції з’єднувачів між двома частинами скла або зі стіною. Це основна фурнітура, завдяки якій полотно надійно кріпиться до підлоги, інших елементів, до самого приміщення. Мають вигляд двох з’єднаних металевих пластинок;
  • ручки. Необхідні для зручності та функціональності кабінки. Повинні не ковзати, добре прокручуватися, зручно лежати в долоні, мати привабливий вигляд. Найбільш поширені одно- та двосторонні кноби, компактні вироби з однією точкою кріплення. Затребувані й скоби;
  • штанги. Підвищують міцність та жорсткість конструкції. Підбираються за діаметром. Для кожної моделі є оптимальний розмір. Зазвичай виготовляються з нержавіючої сталі. Бувають блискучими або матовими, круглими, квадратними. Завдання їх – фіксація верхнього зовнішнього кута нерухомого скла;
  • профілі та ущільнювачі для захисту від вологи. Забезпечують герметичність та довговічність конструкції, унеможливлюють появу протікання. Сучасні ущільнювачі мають красивий вигляд, легко встановлюються. Нагріваючись, не виділяють жодних шкідливих токсичних речовин;
  • зливи. Потрібні для видалення з піддону використаної води. Встановлюються в заздалегідь підготовлений отвір. Повинні бути міцними, стійкими до перепадів температури. Велике значення має діаметр отвору. Від нього залежить, як швидко зливатиметься вода.

На всіх душових обов’язково встановлюються замки. З їх допомогою дверні стулки не лише відкриваються і закриваються, а й тимчасово блокуються. У більшості випадків використовуються компактні та легкі защіпки, максимально прості за конструкцією.

Для розсувних та двостулкових дверей

Це два варіанти відкривання кабінок. Обидва часто використовуються в нашій країні. Для розсувних дверей є комплекти готової фурнітури. Вони дуже зручні для покупця, адже там є все необхідне для повноцінного монтажу. У комплектах обов’язково присутні напрямна рейка, роликова каретка та обмежувач для дверей.

Двостулкові конструкції встановлюються рідше, ніж розсувні, адже такі душові потребують більше вільного простору. Це оптимальне рішення для заміських котеджів та приватних будинків з великими санвузлами. У складі комплекту для дверей завжди присутні петлі. Саме завдяки їм стулки нормально відкриватимуться і закриватимуться.

Щоб двостулкові двері в душовій закривалися щільно, знадобиться спеціальний притвор. Для кращої герметичності на нього встановлюється стійкий до вологи ущільнювач.