Готуємо рожеві млинчики – рецепт із секретом

13.03.2021 16:00 Корисно
Такі млинці вже точно не залишаться непоміченими, а все завдяки своєму незвичайному рожевому кольору. Обов’язково приготуйте, вони порадують і дітвору, і дорослих.

Знадобляться:
буряк – 300 г,
молоко – 180 мл,
борошно – 160 г,
вершкове масло – 50 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка,
соняшникова олія – для смаження.

Буряк помити, залити водою і відварити до готовності. Готовий буряк остудити, почистити, порізати великими шматочками і подрібнити блендером або м’ясорубкою до стану кашки. М’якоть буряка віджати через кілька шарів марлі і відміряти 120 мл соку. Яйця збити в мисці, додати цукор і сіль, розмішати. Потім влити молоко, буряковий сік і знову розмішати.

Вершкове масло розтопити і додати в буряково-молочну суміш. Туди ж невеликими порціями всипати просіяне борошно, кожен раз розмішуючи, щоб не було грудочок, – повинно вийти в міру рідке, однорідне тісто. Сковорідку змастити соняшниковою олією і випікати млинці на добре розігрітій сковороді. Готові рожеві млинчики подавати зі сметаною, джемом або варенням.

До речі, млинці можна подавати не тільки окремо. Пропонуємо смачні начинки для млинців. 

Сирна
Знадобляться: кисломолочний сир (9 %) – 300–400 г, кріп свіжий – кілька гілочок, сіль – за смаком, майонез – 1–2 ст. л.
Кріп помити, обсушити, дрібно порізати. Сир викласти в миску, додати порізаний кріп, майонез, сіль і як слід розмішати. Начинка готова.

Оселедцева
Знадобляться: філе оселедця – 1 шт., яйце – 3 шт., зелена цибуля – 1 пучок, майонез – 2 ст. л.
Яйця відварити, остудити і почистити, порізати кубиками. У філе видалити дрібні кісточки (якщо є), дрібно порізати. Зелену цибулю помити і теж дрібно порізати. Змішати підготовлені продукти в одній мисці, додати майонез, перемішати. І от уже є начинка.

Автор: Олеся Скачко