Готуємо на зиму: сливи в шоколаді

24.08.2020 16:52 Корисно
Фото:zhiznsovkusom.ru Фото:zhiznsovkusom.ru
Це смачне варення можна приготувати різними способами. Ми пропонуємо рецепт класичного, «базового», десерту, який доволі простий у приготуванні, але ніжний і приємний на смак, тож має всі шанси стати улюбленим сімейним смаколиком.

Знадобляться (на 2 півлітрові банки):

сливи – 1 кг,

цукор – 800 г,

какао – 4 ст. л.

Вимити сливи, розрізати навпіл і видалити кісточки. Половинки слив викласти в каструлю, засипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 5–10 годин, за цей час кілька разів перемішати. Як спливе цей час, виділиться досить велика кількість соку. Каструлю зі сливами в цукрі поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, періодично акуратно перемішуючи, потім варити, не забуваючи знімати піну, 30 хвилин. Після цього додати до сливової маси какао й обережно перемішати. Далі варити варення зі слив з какао 10 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Готове сливове варення відставити й розлити гарячим по заздалегідь простерилізованих банках. Банки закатати, перевернути, закутати в ковдру до повного охолодження, а потім прибрати для зберігання у прохолодне місце.

Спробуйте також: Готуємо на зиму: яблука, консервовані в карамелі