Готуємо ніжну паску «Крафін» з волоськими горіхами та родзинками

14.04.2020 09:23 Корисно
фото slk.kh.ua фото slk.kh.ua
Ця паска завдяки смаку та способу приготування схожа і на круасан, і на мафін одночасно — тому і називається так незвично. Виходить ніжною та смачною, а ще — дуже красивою завдяки зовнішньому вигляду.

Знадобляться для тіста:
борошно – 400–430 г,
молоко – 150 мл,
яйця – 3 шт.,
вершкове масло – 40 г,
дріжджі свіжі – 25 г,
цукор – 100 г,
ванільний цукор – 10 г,
сіль – 1/3 ч. л.;
для начинки:
вершкове масло – 100 г,
родзинки – 150 г,
горіхи волоські – 50 г;
для прикраси:
цукрова пудра – за смаком.

Родзинки промити, залити окропом на 10–15 хвилин, потім воду злити, а ізюм обсушити. Волоські горіхи порубати і злегка обсмажити на сухій сковороді. Приготувати опару: молоко підігріти до 35–40 градусів. Всипати в нього дріжджі, 0,5 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна, перемішати і дати постояти для активації дріжджів. У миску розбити 1 ціле яйце і додати до нього 2 жовтки від інших яєць, сіль, цукор і ванільний цукор та збити все до пишності міксером або будь-яким зручним способом. Розтопити вершкове масло, дати йому охолонути і влити в яєчно-цукрову суміш, перемішати, додати опару. Частинами всипати просіяне борошно (його може знадобитися або більше, або менше) і замісити тісто.


фото slk.kh.ua

Викласти готове тісто на стіл або на будь-яку поверхню і продовжити його вимішувати там — спочатку тісто буде липке, але потім стане еластичним і майже перестане липнути до рук. Скачати з нього кулю і перекласти в змащену олією або вершковим маслом миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце підходити приблизно на 1 годину. Коли тісто підійде, розділити його на дві частини, з кожної частини скачати колобки, накрити плівкою і дати полежати ще хвилин 10. Потім кожен колобок розкачати в тонкий прямокутник.

Читайте також Пиріг-ватрушка з хурмою та пиріг з вівсяними пластівцями і яблуком: рецепти для ласунів

Змастити прямокутник м’яким вершковим маслом, посипати родзинками і рубаними горіхами (кількість прошарку розділити на кількість пасок). Потім згорнути прямокутник у щільний рулет. Рулет розрізати уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця 2 см, акуратно розгорнути розрізом назовні і згорнути потім равликом (розрізана частина повинна бути начинкою назовні).


фото slk.kh.ua

Сформовані паски викласти у форми (паперові або металеві), металеві краще застелити знизу і збоку пергаментним папером. І поставити підходити в тепле місце на 1–1,5 години. Як тільки паски збільшаться в об’ємі, запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин. Готові паски вийняти з духовки, дати злегка охолонути, дістати з форми. Можна посипати цукровою пудрою, а можна прикрасити білковою глазур'ю.


фото slk.kh.ua