Готуємо пісний борщ з квасолею та кількою в томаті

24.03.2020 20:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Для приготування цього борщу краще не економити на кільці і не брати дуже дешеву, щоб рибка не розвалилася в процесі приготування. Від якості кільки залежить також і сам смак готової страви.

Знадобляться:
кілька в томаті – 1 банка (240 г),
капуста свіжа – 300 г,
картопля – 3–4 шт.,
квасоля – 1 склянка,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
буряк (невеликий) – 1 шт.,
олія – для смаження,
вода холодна – 3 л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
часник – 1–2 зубчики,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.

Квасолю замочити заздалегідь у холодній воді на кілька годин, а краще на ніч. Потім воду злити, налити в каструлю свіжу воду і варити квасолю приблизно 1 годину. Поки квасоля вариться, нашаткувати капусту, картоплю почистити і порізати кубиками. Моркву, буряк і цибулю почистити, моркву і буряк натерти окремо на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Моркву і цибулю злегка обсмажити на олії, трохи посолити і поперчити, буряк окремо потушкувати на іншій сковороді під кришкою до м’якості. Коли квасоля провариться одну годину, додати до неї порізану капусту, потім, коли вода знову закипить, — викласти в каструлю порізану картоплю, моркву з цибулею і варити хвилин 10–15. Затим додати кільку в томаті, перемішати, а через 5 хвилин додати тушкований буряк і подрібнений часник. Якщо треба, борщ можна ще трохи посолити і поперчити. Після того, як додали буряк, борщ краще прибрати з вогню, це потрібно, щоб зберігся красивий колір страви. Дати настоятися під кришкою 15–20 хвилин. Подаючи на стіл, можна в тарілку всипати порізану зелень.

Читайте також Готуємо розсольник з маринованими помідорами