Гриль: вибираємо техніку для дому та на подарунок

Promo
29.12.2020 16:22 Корисно
Ароматні запечені овочі на грилі, ідеально просмажене м’ясо з хрусткою скоринкою, соковита рибка – в домашніх умовах повторити особливості приготування продуктів на відкритому повітрі допоможе електрогриль. Такий кухонний помічник дозволяє приготувати безліч корисних і смачних страв. Отже, подарунок або придбання для сім’ї точно не буде припадати пилом у шафі.

Ми розповімо, як правильно вибрати гриль, які є моделі. А допоможе нам купити техніку для дому великий асортимент інтернет-магазину «АШАН»: тут можна буде вибрати потрібну модель і замовити онлайн з доставкою прямо на адресу або у найближчий пункт видачі.

Які є моделі елетрогриля?

Гриль буває відкритим (одностороннім) і закритим (двостороннім). У відкритого всього одна робоча поверхня, і під час приготування продукти потрібно перевертати. У закритих моделях страва готується відразу з двох боків. Це значно економить час і розширює можливості. До того ж на відкритих утворюється довкола багато жару і диму, а жир і сік можуть розбризкуватися на всі боки. Деякі двосторонні моделі мають можливість розкладатися на 180 градусів, імітуючи односторонні.

Є ще один тип – раклетниця. Це гриль з двома ярусами. Як правило, нижній призначений для приготування яєчні або плавлення сиру. Верхній ярус підходить для обсмажування хліба, м’яса і овочів.

5 головних критеріїв вибору електрогриля

1. Розташування нагріву. Більшість сучасних моделей – контактні грилі. Це означає, що нагрівальний елемент знаходиться прямо під робочою поверхнею. Вони зручні і швидко нагріваються. Також бажано вибирати моделі зі знімними пластинами – їх легко чистити і можна мити.

2. Матеріал. Випускаються моделі гриля з металевим корпусом і з термопластика. І в одного, і в іншого є свої переваги. Металевий корпус менше схильний до ударів і сколів, але сильніше нагрівається. Корпус з якісного термопластика стійкий до різних впливів, у нього краща термоізоляція, проте дешеві моделі часто ламаються, пластик швидко втрачає товарний вигляд.

3. Потужність. Це, мабуть, один з найважливіших критеріїв у виборі електрогриля. Моделі бувають малопотужні (до 1000 Вт) і потужні (від 2000 і вище). Чим вища потужність – тим краще: страви і готуються швидше, і виходять смачніші.

4. Регулювання положення верхньої кришки. Добре, якщо верхня частина корпусу може переміщатися по вертикалі і горизонталі. Це дозволить рівномірно притиснути продукти великої товщини.

5. Тип управління. Воно буває електронне і механічне: все залежить від ціни. Найчастіше вибирають електронне, бо воно зручніше і є можливість установлювати точну температуру. У деяких моделях передбачені автоматичні програми. Однак, як показує практика та відгуки покупців, сучасні грилі з механічним управлінням і дисплеєм нітрішечки не поступаються електронним.

І ще важливо відзначити наявність додаткових насадок і різних функцій. Наприклад, насадки для вафель і знімні дека для тушкування. Деякі моделі грилів оснащені ніжками, на які їх можна поставити в шафу для економії місця.

Приємних покупок і корисних подарунків!