Цікаві факти про iPhone 12

Promo
30.04.2021 16:30 Корисно
Затих прем’єрний ажіотаж навколо айфона 12. І от він з’явився у всій своїй красі. Тепер можна спокійно розмірковувати про його достоїнства і недоліки, зрозуміти наскільки виправдалися очікування фанатів і підтвердилися побоювання скептиків.

Та чи такий він хороший, як його малюють

Порівняльний огляд iPhone 12  довго тривожив уми величезної армії шанувальників. Проаналізуємо ключові характеристики пристрою.

Екран, безумовно, порадував. IPS-матриця поступилася місцем OLED. Зазвичай новинку порівнюють з попередньою моделлю.

Ось переваги флагмана Apple порівняно з iPhone 11:

- висока енергоефективність;

- поліпшені контрастність і кольоропередача;

- збільшене розширення;

- керамічний захист дисплея;

- зменшені рамки;

- компактність корпусу зі збереженням діагоналі;

- глибокий чорний колір.

Другою безумовною перевагою iPhone 12 є просто шалена продуктивність, 6 ядер, майже 12 трильйонів транзисторів. Новий потужний чипсет з движком Bionic змушує ігри буквально «літати». Графіка прекрасна, по-іншому не скажеш.

Виробник заявляє про підтримку 5G. Імовірно, незабаром з’явиться можливість це перевірити.

Камери практично не змінилися. Хоча дивно судити камеру, яка знімає навіть прожилки на листі. А фронтальна камера дозволяє виконати хороший портретний знімок навіть у слабкому освітленні. iPhone 12 може робити професійні знімки і стає кращим у цій категорії серед усіх смартфонів Apple.

Якщо говорити про дизайн, новинка нагадує iPhone 4 і iPhone 5. Дизайн оригінальний, скло та алюмінієві рамки чіпляють погляд. Корпус став плоскішим, на міліметр тонший. Пласкі торці і металевий бортик збільшили ударостійкість корпусу.

Модель випускається у п’яти кольорах і в чотирьох модифікаціях. Дуже ефектний вигляд має поєднання глянсової і матової фактур у дизайні корпусу. Стильний вигляд має смартфон синього кольору і чорно-фіолетового.

Модель iPhone 12 Pro випускають у вражаюче красивих кольорах корпусу:

- золото;

- срібло;

- графіт;

- тихоокеанський синій.

iPhone 12 mini став найменшим у лінійці Apple. iPhone 12 Pro Max – справжній гігант.

Брати чи не брати, або Трохи про сумне

iPhone 12 поставляється без зарядки. Apple пояснює це екологічною політикою компанії. А хтось із користувачів обурений і вважає це «економією». Адже адаптер коштує близько $ 25.

Що стосується автономності роботи, вона не змінилася, хоча акумулятор втратив трохи ємності. Є бездротова і швидка зарядка.

Як завжди головним мінусом айфона вважається висока ціна. Залежно від обсягу пам’яті, iPhone 12 коштує приблизно $ 1000–$ 1100 без зарядного пристрою. iPhone 12 Pro коштує близько $ 1630. Шанувальники Apple вважають, що айфон цього вартий. Користувачі отримують:

- можливість робити фото та відео просто вражаючої якості;

- потужний процесор;

- сучасний супермодний дисплей.

Спори точаться й досі, і думки розділилися. Хтось вважає, що iPhone 11 є найоптимальнішою моделлю, і не варто переплачувати, купуючи iPhone 12. Новий айфон 11 у чорному кольорі можна купити за $ 680.

Шанувальники бренду стверджують, що новинку треба брати. Такої якості фотографій не дозволяла зробити жодна попередня версія. Плюс усі перераховані вище достоїнства.

iPhone 12 відразу після презентації здобув величезну популярність. Для когось вирішальним фактором у виборі є ціна, для декого – функціональність і продуктивність, для когось – досконалість дизайну. Яку модель купити, кожен користувач вирішує для себе сам. А вибір є і доволі цікавий.

Автор: Олександр Гречаний