Кому потрібні решебники: цільова аудиторія ГДЗ

27.08.2021 13:07 Корисно
Новини Житомира Новини Житомира
У готових домашніх завдань широка цільова аудиторія. Вона представлена людьми різного віку.

Не варто дивуватися, адже решебники використовують не тільки школярі. Батьки часто беруть на допомогу цей різновид навчальних посібників.

Популярність ГДЗ обумовлена широкими можливостями застосування. Решебник Вшколі знадобиться для:

  • швидкого списування,
  • самоперевірки,
  • перевірки дитячих домашок,
  • вивчення нових тем.

Користь решебників для дорослих

Щодня батькам доводиться перевіряти письмові та усні завдання з 3–4 предметів. Найстрашніше – зробити помилку і тим самим «підставити» дитину перед учителем. Не помітити помилку в чернетці можна через неуважність і через відсутність достатньої кількості знань з певного предмета або теми.

Особливо складно оцінювати якість виконання домашньої роботи з тих дисциплін, яких не було в програмі ще буквально 10 років тому.

Щоб зберегти авторитет в очах дитини і допомогти їй своєчасно виявити «слабкі місця» в ДЗ, доцільно використовувати решебники. Їх попередньо перевіряють фахівці, тому грубі помилки зустрічаються вкрай рідко.

ГДЗ для першокласників

У першому класі решебники потрібні не для хороших оцінок, а для полегшення адаптації до школи. Після дитячого садка дитині складно звикнути до нового ритму життя з тривалими уроками, короткими перервами та обов’язковими домашніми завданнями.

Різке зростання інтелектуального навантаження – стрес для шестирічного малюка. Запобігти згубним наслідкам нервового перенапруження допомагають ГДЗ.

Решебники для учнів середньої школи

З п’ятого класу починається ще один складний етап. Труднощі, з якими стикаються школярі, пов’язані не тільки з адаптацією.

Можна виділити три переломні моменти в середній школі:

  1. Поділ математики на алгебру і геометрію.
  2. Поява в розкладі фізики і хімії.
  3. Збільшення кількості факультативних предметів.

Без ГДЗ вивчення вищезазначених дисциплін дається більшості дітей важко. Решебники для 7 класу безкоштовно доступні тут https://www.vshkole.org/gdz/7-klass/

Решебники для старшокласників

Останні 2 роки в школі – найнапруженіші. Крім уроків, старшокласникам доводиться відвідувати репетиторів, ходити на курси, шукати додаткову інформацію з екзаменаційних предметів самостійно.

Решебники потрібні учням 10-11 класів:

  • для підготовки до контрольних та іспитів,
  • підвищення семестрових і річних оцінок,
  • самостійного вивчення пропущених тем,
  • економії часу.

Якби не ГДЗ, майбутнім випускникам доводилося б просиджувати над домашкою по 5–6 годин на день.

Іноді беруть на допомогу решебники навіть учителі, але вже у своїх цілях. Наприклад, щоб з’ясувати, чи самостійно учень написав твір або ж бездумно списав, не додавши і слова власних роздумів.

Автор: Олена Загребельна