Куртка «Аляска»: особливості вибору

Promo
07.06.2021 10:57 Корисно
born2be.ua born2be.ua
Якщо ви хочете придбати якісну, теплу та зносостійку зимову куртку, яка буде служити вам роками, то зверніть увагу на парку.

Цим терміном називають національний одяг народів ханти й мансі. Він виконувався у вигляді накидки з капюшоном, яку одягали в сильний мороз.

Широко відомою парка стала в 50–60-ті роки минулого століття. Американські військові (у рамках програми вдосконалення обмундирування) розробили для льотчиків і персоналу летовища, що працює у важких умовах, спеціальний одяг. У його основу лягла саме парка. 

Куртка виконувалася в кольорі хакі, мала помаранчеву підкладку й капюшон із хутряною облямівкою. Для пошиття використовувалася спеціальна тканина з наддовгого штапельного волокна (ELS), стійкого до атмосферних впливів. Цей одяг носили пілоти, які патрулювали північні води.

Спочатку в якості утеплювача в парці застосовувалося натуральне хутро, але потім його замінили на поліефірну вату. Це поліпшило теплоізоляцію та знизило вагу куртки. Помаранчева підкладка потрібна була для того, щоб підвищити помітність пілота: виріб можна було вивернути назовні та надіти на себе. Практика показує, що в парці людина витримує морози до -50 ... -70 градусів.

У СРСР ця куртка з'явилася в 80-ті роки й отримала назву «Аляска». Сьогодні її активно застосовують туристи, водії, звичайні люди, які люблять тепло й комфорт.

Особливості одягу

Куртка Аляска, купити яку можна в інтернет-магазині «Панцир», випускається декількома виробниками. Вона може мати різний колір, крій, індивідуальні особливості. У більшості моделей присутні чотири великих кишені на лицьовій частині й додаткова на рукаві, а також шнурки, які стягують талію. Довжина парки класична – ¾. Вона закриває стегна, але не обмежує руху. Капюшон і кишені утеплені, тому в них нехолодно навіть у сильний мороз.

До особливостей парки відносяться:

1.    Класичний прямий вільний крій. Вона одягається на теплий одяг, тому не варто брати виріб, який буде занадто обтягувати.
2.    Рукав виконаний у формі реглана. Він забезпечує свободу руху в будь-якій ситуації.
3.    Капюшон в «Алясці» досить великий, з хутряною обробкою. Він повністю закриває голову й обличчя, а холодне повітря не може проникнути за воріт.
4.    Капюшон має оторочку з хутра. У деяких моделях вона може зніматися.
5.    Манжети виконані з трикотажної тканини. Вони обтягують зап'ястя й не дають холодному повітрю або снігу потрапляти в рукава.

Також в «Алясці» є затяжка в області талії. Завдяки їй можна підігнати розмір і притиснути тканину до тіла, щоб не допустити виходу теплого повітря.

Переваги парки

До плюсів цієї куртки можна віднести:

1.    Високий рівень теплоізоляції. У ній ви не замерзнете навіть у найлютіші морози, витримує температуру до -50 градусів.
2.    Стійкість до дощів і мокрого снігу. Тканина має спеціальну структуру, що не пропускає вологу. Її додатково обробляють восковим просоченням, що поліпшує характеристики поверхні.
3.    Великий термін експлуатації. Навіть при активному використанні куртка зберігає свої властивості й зовнішній вигляд впродовж 7–10 років.
4.    Великий вибір моделей і виробників. Всупереч зовнішній схожості, вони мають свої особливості, тому ви можете підібрати виріб, який оптимально відповідає вашим вимогам.
5.    Найкраще співвідношення ціни та якості. Це оптимальний одяг для людей, які хочуть захиститися від морозу.

«Аляска» перевершує традиційні пуховики за своїми характеристиками. Підійде під будь-який гардероб: джинси, штани, светр та ін. Купити її ви зможете в інтернет-магазині «Панцир».

Автор: Олена Загребельна