Кузовний ремонт: які види робіт проводять у майстерні

Promo
25.05.2021 15:38 Корисно
Вчасний ремонт кузова може значно подовжити термін експлуатації вашого автомобіля. Однак важливо розумітися на тому, які саме роботи має включати якісний ремонт. Адже виправлення дефектів кузову – це питання не тільки гарного естетичного вигляду авто. Йдеться ще й про безпеку водія та його пасажирів.

Експерти стверджують, що виправити можна практично будь-які дрібні пошкодження кузову. Великі ж дефекти елементів частіше за все вимагають заміни.

Три можливі несправності кузову

  1. Незначні вм’ятини, які залишають лакофарбове покриття неушкодженим. Зазвичай, у такому разі рихтування не проводиться.
  2. Пошкодження, що вимагають рихтування. Як правило, після виправлення дефекту автомобіль перефарбовується.
  3. Сильні пошкодження кузову, що змінюють його форму. Тут мають місце зварювальні роботи, рихтування і перефарбування кузову.

Як би не сталося, перше, що треба зробити в разі пошкодження кузову вашого авто, це звернутися по консультацію до перевіреної автомайстерні, такої як https://bulldog-service.com.ua/kuzovnoy-remont/. Обирайте професійних майстрів, які зможуть якісно виконати ремонт і надати гарантію на свою роботу.

Види кузовних робіт

Найбільше сил забирає, звісно, ремонт кузова автомобіля, що потрапив у серйозну ДТП. Та економити на відновленні в такому разі не варто. Якщо, наприклад, після зіткнення змінилася геометрія кузова, то неякісний ремонт може призвести до втрати керованості, швидкого зносу шин і нових аварійних ситуацій.

Загалом виконуються такі роботи з ремонту кузова:

- відновлення форми кузову відповідно до тих параметрів, що вказані у техпаспорті автомобіля;

- фарбування після відновлювальних робіт;

- фарбування окремого елементу кузова, що був подряпаний чи пом’ятий;

- абразивне полірування, коли пошкодження неглибоке і фарбування непотрібне;

- видалення іржі чи корозії в пошкодженому місці кузова;

- видалення вм’ятин без фарбування, коли лакофарбове покриття залишається неушкодженим;

- ремонт бамперу і порогів;

 - зварювання;

- жерстяні роботи;

- стапельні роботи;

- рихтування.

Високопрофесійні майстерні також пропонують послугу мийки авто до ремонтних робіт, а після – ще й роблять хімчистку перед тим, як повернути машину власнику.

Знайти справді висококласну авто майстерню не так уже й просто. Та ми радимо не нехтувати пошуком і обирати тільки тих майстрів, що цінують власну репутацію. А гарантія, яку майстерня дає на свою роботу, буде ще й гарантією вашої безпеки в авто та економією ваших коштів. Оскільки кузов, який відремонтовано недостатньо якісно, з високою вірогідністю продовжить руйнуватися і згодом його дефекти доведеться знову виправляти, що означатиме нові витрати грошей і часу.

Автосервіс Bulldog стане вашим надійним партнером і надасть якісні та професійні послуги з ремонту кузова у зручний для вас час. Саме спеціалісти цього автосервісу мають великий досвід роботи та високий рівень професіоналізму у вирішенні цієї складної проблеми.