Махрові рушники: особливості та критерії вибору

Promo
22.09.2021 14:20 Корисно
Рушник – це незамінний атрибут в кожному будинку, і він може мати різні форми. Виготовляється з натуральних та синтетичних матеріалів. Відрізняються вироби якістю та виробником.

Якщо задумалися над купівлею махрового рушника, то найвигідніше придбати його через інтернет. Тим самим ви заощадите час, гроші та зможете більш отримати детальну інформацію про виріб.

Дуже цікава продукція представлена в інтернет-магазині BEDROOM. На сайті ви зможете підібрати та купити махровий рушник https://bedroom.ua/vanna-kuhnya/towels/material/mahra. В асортименті представлена продукція від відомих виробників: Irya, Iris Home, Buldans, Tac та ін. Відмінна якість і красивий дизайн – головні переваги товарів, що робить придбання дуже вигідним.

Характерні особливості

Махрові рушники можна побачити практично у всіх, проте ніхто не замислюється, чому вони стали настільки популярними. Перш за все це пов'язано з незаперечними перевагами. Вони ідеально вбирають вологу як з людського тіла, так і з будь-якого покриття. При цьому досить швидко сохнуть, оскільки присутнє повітря між волокнами. Такі рушники відзначаються високою міцністю через множинні переплетення ворсинок між собою. Це дозволяє створити тканину, яку вкрай важко порвати або якось зіпсувати.

Ніжна та м'яка поверхня не зможе нашкодити навіть чутливій шкірі, а це означає, що використовувати виріб можна і дитині. Важливим є й те, що колір рушників зберігається досить довго, залишаючись таким само насиченим, як під час купування. Ні щоденні прання, ні використання сильного порошку не зможуть хоч скільки знебарвити його. А для того, щоб повернути чистоту, достатньо скористатися пральними порошками або іншими речовинами.

Як вибрати рушник

Купівля махрових виробів є простою задачею – достатньо знати, на які критерії слід орієнтуватися при виборі. Більшістю споживачів звертають увагу переважно на такі базові характеристики, як розмір, колір і ціна. Але при більш детальному розгляді виявляється, що така продукція відрізняється між собою за цілою низкою інших, не менш важливих параметрів. При купівлі махрових рушників також враховуйте:

1. Щільність тканини. Вимірюється у грамах на квадратний метр. У побутових рушників з махрового полотна показник може перебувати в діапазоні від 300 до 800 г/м2. Чим вище цей параметр – тим краще. При цьому потрібно розуміти, що зі зростанням щільності збільшуються витрати матеріалу на виробництво, а отже, зростає й ціна. Від такого показника тканини безпосередньо залежить здатність вбирати вологу, а також стійкість до зношування та довговічність. Зворотною стороною медалі занадто щільних варіантів є велика вага, через яку вони не завжди зручні в експлуатації, особливо якщо мокрі. Оптимальним вибором в більшості ситуацій є золота середина.

2. Довжина ворсу. Вона впливає на м'якість і пухнастість поверхні. Як і з попереднім параметром, тут найкраще вибирати середній варіант, в такому випадку це махрові рушники з 5-міліметровим ворсом. Згадане в попередньому пункті правило «чим більше, тим краще» тут не працює – занадто довгі петельки стають причиною постійних зачіпок, через які виріб швидко втрачає початкову форму та привабливий вигляд. Вибирати найдешевші варіанти з коротким ворсом також не варто – вони погано вбирають вологу.

3. Тип пряжі. Цей показник сильно впливає на споживчі властивості тканини. Найкращим рішенням вважаються класичні махрові рушники зі стовідсоткової бавовни або з бамбука.

Якщо звертати увагу на ці показники, вдасться придбати гарний та якісний рушник для себе або на подарунок.