Мальовничі місця Харківської області. Куди поїхати на прокатному авто?

Promo
17.06.2021 15:56 Корисно
Де взяти натхнення? Для цього достатньо відпочити, організувати невелику подорож, відвідати нові місця. Україна – багата країна, де безліч шикарних паркових зон, пам’яток і незвіданих багатьма людьми куточків. Вони є в кожній області, зокрема і в Харківській.

Для організації подорожі потрібні бажання, позитивний настрій та автомобіль. Навіть якщо немає машини або вона знаходиться в несправному стані, питання можна вирішити за півгодини. Звертайтеся в компанію NarsCars, яка надає в оренду транспорт від економ- до преміум-класу.

Прокат авто в Харкові можливий за договором усім особам від 23 років з дворічним стажем водіння. Умови оренди розписані на офіційному сайті компанії, там також можна поставити бронь на бажаний ТЗ у будь-який час доби. Клієнти забирають автомобілі з офісу компанії або залишають заявку на послугу подачі на бажану адресу в Харкові. Вирішення формальностей займає не більше 30 хвилин. Із собою потрібно мати гроші для оплати оренди і застави, паспорт, ІПН, водійські права.

Важливо: NarsCars – компанія з дуже хорошою репутацією, тому можете сміливо скористатися її прокатними послугами. Середня оцінка сервісу, на думку клієнтів, – 4.8 з 5.0.

Місце, де гояться рани й оживає душа

Якщо питання з транспортом вирішено, можна почати невелику подорож із Солоного озера, де чисте повітря і тихі води. Чарівне місце для релаксу розташоване в селі Антонівка Кегичівського району. Озеро – не диво природи, а має техногенне походження, радує місцевих жителів з 1962 року.

З’явилося таким чином: під час буріння газової свердловини сталася аварія, яка спричинила за собою землетрус і утворення кратера діаметром 60 м. У результаті події сіль возз’єдналася з ґрунтовими водами, виникло озеро. З кожним роком воно опріснюється, але не втрачає первісних властивостей, утримує тіло людини і добре загоює рани.

Навколо цієї унікальної природної зони до цього часу ходять легенди. Деякі місцеві жителі запевняють, що глибина тут не має меж. Кажуть, що вода змиває весь негатив, після чого людина відчуває себе легко і невимушено. Правда це чи ні – перевірте самі.

Маршрут для автомобілістів:

  1. Їхати до с. Чапаєве (через Старовірівку).
  2. Повернути на 90° приблизно через 5 км.
  3. Повернути вправо на Кегичівку, а далі – на Антонівку.

Навігатор допоможе не заблукати!

Чарівна флора і фауна Гомільшанського лісу

Наступне місце для відпочинку душі й тіла знаходиться за 50 км від Харкова. Це заповідний парк під назвою «Гомільшанські ліси», де живуть рідкісні види тварин. Там ви побачите:

- оленів;

- зайців;

- диких кабанів;

- лисиць тощо.

Від природи захоплює дух, а водяні лілії на тихій гладіні води заспокоюють. Стане ширшою особиста бібліотека пам’яток. У заповідній зоні ви побачите те, що залишилося від Свято-Миколаївського монастиря, кургани-могильники і древні городища.

Маршрут до Гомільшанських лісів: рухатися по трасі Зміїв до с. Задонецьке.

Садиба зі складною історією

У Харківській області багато хто знає Шарівку, а от про володіння Шидловських замовчують. Раніше вони належали сімейству аристократів Шидловських, передавалися з покоління в покоління. До теперішнього моменту зберігся первозданний вигляд – у стилі короля Людовика XVI. Будівля практично позбавлена гострих кутів, візуально нагадує палац.

Садиба Шидловських була і державним заповідником, і ветеринарним технікумом, але сьогодні пустує.

Як до неї дістатися? Рухайтеся до Старого Мерчика по трасі Харків – Валки, а потім поверніть наліво за річку.

Автор: Олександр Гречаний