Медичні еластичні бинти: види та застосування

Promo
11.11.2022 09:44 Корисно
Особлива структура еластичних бинтів забезпечує їх властивості. Спеціальні нитки, які вплітаються в трикотажну основу, надають їм еластичність.

Еластичні бинти надійно фіксують суглоб та забезпечують компресію на травмовану зону. Для того, щоб підібрати правильний бинт, який забезпечує необхідну підтримку для конкретної травми, важливо розуміти, які вони бувають і який принцип їхньої дії. Медичні еластичні бинти продаються в інтернет-аптеці «Apteka.com».

Види еластичних бинтів

Особлива структура еластичних бинтів забезпечує їх властивості. Спеціальні нитки, які вплітаються в трикотажну основу, надають їм еластичність. Насамперед носіння еластичного бинта запобігає травматизації вразливих ділянок тіла, а також сприяє прискореній реабілітації після отриманої раніше травми. Бинти можна розділити на кілька видів, спираючись на їхню розтяжність: маленького, середнього та великого ступеня.

Крім розтяжності важливо звертати увагу на таку властивість, як жорсткість. Від рівня жорсткості залежить сфера застосування еластичного бинта. Його підбір краще робити після попередньої консультації з лікарем. Він зможе правильно оцінити клінічну ситуацію та підбере такий вид бинта, який надасть необхідну підтримку травмованій ділянці.

Сучасний ринок медичної продукції завалений бинтами різного матеріалу, цінового сегмента, сфери застосування та типу. Наприклад, стрічкові бинти випускаються у формі стрічки. Також існують трубчасті бинти, які являють собою еластичні безшовні пов'язки циліндричної форми. Великою популярністю користуються спортивні еластичні бинти. Вони зменшують ризик травмування під час тренувань, запобігаючи розтягуванню та вивиху. Від медичних бинтів відрізняються за зовнішнім виглядом та за ціною.

Правила використання

Для використання еластичного бинта в посттравматичних випадках частіше вибирають вироби середнього і високого ступеня розтяжності. Бинти з найнижчим рівнем використовують для профілактики та після операцій. Варто також приділити увагу матеріалу, з якого виготовлений виріб та вибирати той, що містить високий відсоток бавовни. Він не викликає подразнення, а також сприяє вільній циркуляції повітря.

Для того, щоб не допускати помилок у використанні і не нашкодити, потрібно дотримуватися кількох нескладних правил. По-перше, пов'язку з еластичним бинтом варто накладати в ранковий час, коли кінцівки практично не набрякають. Накладати бинт потрібно у напрямку від кісточки до коліна. Важливо стежити за натягом бинта: він має бути рівномірним і без складок. Починати та закінчувати перев'язку варто на відстані 15 см до ураженої зони.