Нові можливості фото- та відеозйомки з iPhone 14 від Apple

Promo
09.09.2022 10:40 Корисно
Різноманітність гаджетів, представлених на сучасному ринку смартфонів, здатна задовольнити будь-які вимоги. Але тільки інформація про нові моделі Apple щоразу викликає ажіотаж. Навіть противники бренду звертають увагу на новинки з лінійки iPhone і жваво їх обговорюють.

Фанати ж Apple заздалегідь знають, що побачать високотехнологічну новинку зі стильним дизайном. Не дивно, що анонсований на початку 2022 року вихід iPhone 14 викликав найприємніші емоції. А що говорять після презентації? Що світовий лідер у галузі виробництва смартфонів не підвів своїх шанувальників. Збільшилася продуктивність та енергоефективність пристрою, стала більшою ємність батареї, з'явилося кілька цікавих функцій.

Головні новини лінійки

Корпорація Apple вирішила в 2022 році більше не виробляти iPhone у форматі «міні», оскільки вони приносили занадто мало прибутку. Замість mini у сімействі з'явився ще один велетень – 6,7-дюймовий iPhone 14 Plus. Збільшення екрана пішло на користь пристроям лінійки iPhone 14, ставши ще однією причиною активного росту зацікавленості покупців. Під екраном розробники розмістили сканер обличчя, зробивши його непомітним.

iPhone 14: відео-та фотозйомка з новими технологіями

Найбільшого апгрейду зазнали камери смартфонів. Компанія вперше оснастила айфон 48-мегапіксельною камерою і на 65% більшим сенсором. Система quad-pixel дозволяє за потреби поєднувати чотири пікселі в один, щоби збільшити розмір й отримати більш якісну картинку.

iPhone 14 підтримує всі сучасні технології, що забезпечують зйомку чітких фотографій та деталізованих відео. У переліку технологій для зйомки фото та відео: 

  • 3х кратний оптичний і 6х криний цифровий зум;
  • сканер LiDAR;
  • покращена оптична стабілізація – знімайте якісні відео навіть під час пробіжки;
  • Smart HDR 4;
  • підтримка макрозйомки;
  • Apple ProRAW;
  • Live Photos;
  • нічний режим тощо.

Наявність режиму «Кіноефект» дозволяє користувачам знімати професійні відеоролики. «Кіноефект» виділяє основний об'єкт у кадрі, робить його чіткішим, а фон розмиває, а також самостійно переводить фокус під час зйомки. Тепер також для відео 4К формату. Отримувати відео професійного рівня можна завдяки форматам стиснення ProRes та Dolby Vision HDR.

Екран iPhone 14

Як і у всіх мобільних гаджетів Apple, екран iPhone 14 якісний, картинки відображаються деталізовано та чітко. Діагоналі екранів становлять 6,1 та 6,7 дюйма залежно від модифікації.

Для покращення зображень iPhone 14 оснащено наступними технологіями:

  • HDR для насиченого та детального відтворення.
  • TrueTone для автоматичного налаштування рівня яскравості та балансу білого.
  • ProMotion для зміни частоти оновлення екрана під відображуваний контент, швидкого реагування на дотик, плавного відтворення відео та економії заряду батареї.

Потужна камера, безліч зручних функцій, цікаві новинки в операційній системі, збільшена ємність батарей та розширені можливості для фото- та відеозйомки – такий смартфон сподобається любителям свіжих «яблучних» пристроїв.

Автор: Юлія Гнатченко