Основні різновиди швейних машин

Promo
16.12.2021 14:00 Корисно
Залежно від закладеного виробником функціоналу, типу управління, потужності та інших параметрів сучасні швейні машини можуть використовуватися з метою виконання багатьох завдань. І це не лише виготовлення (або ремонт) простих трикотажних виробів, а й серійне виробництво предметів верхнього одягу.

Сьогодні швейна машинка є в арсеналі багатьох господарок. Однак, приймаючи рішення про купівлю такого обладнання, необхідно зважити на багато різних факторів. З одного боку, оптимальним може вважатися вибір пристрою з широким набором функцій, але, з іншого, далеко не всі вони потрібні в побуті.

Саме тому досвідчені господині віддають перевагу техніці середньої цінової категорії. Наприклад, електромеханічна швейна машина Janome 7518a за помірної ціни здатна справлятися з більш ніж 15 різними операціями, чого цілком достатньо не тільки для ремонту речей, але й для виготовлення нескладних трикотажних виробів.

Основні модифікації

Ще нещодавно господині використовували швейні машинки тільки механічного типу, а більш функціональні пристрої виготовляли виробники лише для фабричного використання. Ключова особливість таких агрегатів полягає в тому, що їх робочий механізм (маховик) рухається за допомогою педалі, що знаходиться під стільницею робочої поверхні. Вони працюють доволі повільно і здатні виконувати стібки лише кількох типів.

Проте, сьогодні ринок пропонує величезну різноманітність такої техніки, зокрема:

  1. Електромеханічні машини. Як правило, саме таке обладнання вибирають для домашнього використання. На відміну від механічних аналогів ці машини функціонують за допомогою електричного двигуна. Крім того, вони відрізняються розширеною функціональністю – деякі сучасні моделі можуть виконувати до 50 різних операцій. Нерідко їх оснащують додатковими функціями, наприклад, регулюванням натискання лапки на тканину або автоматизованою заправкою ниток. Вартість такого пристрою залежно від торгової марки та характеристик – у діапазоні від 120 до 350 доларів США.
  2. Електричні модифікації. Такі моделі також працюють за допомогою електродвигуна. Однак в їх компонування входить електронний блок управління. Завдяки цьому вони можуть виконувати понад 100 різних операцій, а також контролювати процес шиття, зокрема виконувати позиціонування голки, вибирати оптимальну силу проколу трикотажу тощо.
  3. Комп’ютеризовані агрегати. Ця техніка дуже рідко застосовується в побуті, що, передусім, пов’язане з її доволі високою вартістю. Головна особливість таких машин полягає в наявності програмованого управляючого блоку. Вони можуть виконувати кілька сотень операцій, як правило, мають інформаційний дисплей, а також можуть підключатися до ПК для внесення необхідних настройок. Найсучаснішими моделями можна управляти за допомогою спеціального програмного забезпечення для мобільних пристроїв.

Інші критерії класифікації

Крім принципу управління, швейне обладнання може бути розділене на групи з іншими параметрами. Так, залежно від типу двигуна агрегати поділяють на моделі зі змінним та постійним струмом. Моторами першого типу оснащуються машини побутової категорії, оскільки вони не можуть забезпечити високу швидкість роботи обладнання.

Двигуни, що функціонують на постійному струмі, встановлюються в електричні та комп’ютеризовані моделі швейних агрегатів. Їх головна перевага полягає у можливості тонкої настройки швидкості подачі тканини до голки, що дозволяє вибрати оптимальний режим роботи обладнання залежно від виду оброблюваної тканини, типу шва та інших умов.