Особливості вибору контактних лінз

Promo
18.02.2022 14:10 Корисно

Кожного дня ми проводимо багато часу за своїми смартфонами та екранами моніторів. Це в свою чергу впливає на наш зір та не залишається непоміченим. Проте, мабуть кожен хоч раз чув, що носити окуляри непривабливо, незручно та навіть просто дорого. На цей випадок людство придумало https://mrlens.ua/. Контакнтні лінзи - це доволі простий та ефективний метод корегування вашого зору без дискомфорту для вас чи вашого оточення.

Як правильно обирати контактні лінзи?

У наш час вибір контактних лінз доволі великий та зумовлений вашими фінансовими можливостями. Проте, як обрати саме ті, які вам потрібні? Чи потрібно купувати м’які лінзи, чи може краще жорсткі? На це питання вам має відповісти ваш офтальмолог. Але доречним буде заздалегідь підготуватися і розуміти, які особливості мають лінзи сьогодення:

  • Різні матеріали;
  • Радіус кривизни та діаметр лінзи;
  • Оптична сила та товщина центру лінзи;
  • Режим носіння та частота заміни;
  • Дизайн.

Якщо з першими трьома пунктами вам обов’язково допоможе спеціаліст, то обрати режим носіння та дизайн вже доведеться власноруч. Наразі прийнято вважати популярними лінзи https://mrlens.ua/catalog/30-dnej-ne-snimaya, які не треба знімати протягом 30 діб. Зараз ми допоможемо вам розібратися у цьому власноруч.

За частотою зміни лінзи бувають:

  1. Одноденні;
  2. Двотижневі;
  3. Щомісячної заміни;
  4. Від трьох до шести місяці без заміни;
  5. Традиційні лінзи( без заміни протягом року).

Крім того, важливо пам’ятати, що обираючи контактні лінзи, ви маєте розуміти, як саме ви будете ними користуватися. Це пов’язано з режимом носіння, який залежить від вибраного вами виробника та моделі лінз.

Популярними режимами носіння лінз прийнято вважати:

  1. Най розповсюджений режим – денний. Лінзи потрібно знімати перед сном та надягати вранці.
  2. Другий за популярністю – пролонгований. Протягом тижня лінзи не знімаються, навіть перед сном.
  3. Гнучкий режим, під час якого використовують лінзи день-два не знімаючи.
  4. Безперервний режим. Незважаючи на зручність такого режиму, де ви можете не знімати лінзи протягом 30 діб, для його використання необхідно проконсультуватися з лікарем.

Чи варто купувати контактні лінзи?

У наш час, де прогрес стрімко біжить вперед, важливо не боятися змін у собі. Вчора ви мали прекрасний зір, проте вже сьогодні ви відчуваєте дискомфорт? В такому випадку не треба закриватися в собі та терпіти незручність у буденності. Обов’язково звертайтеся до спеціалістів які допоможуть вам підібрати контактні лінзи які будуть зручні саме для вас та приберуть дискомфорт із вашого життя.