П'ять міфів про час автономної роботи смартфона

Promo
09.11.2022 14:29 Корисно
Питання автономності на сьогоднішній день є найгострішим для тисяч власників телефонів у всьому світі. Незважаючи на вдосконалення технологій, навіть смартфони з преміального сегменту не досягли у цій галузі суттєвого прогресу. Саме тому в мережі багато статей типу: Що зробити, щоб батарея в телефоні прослужила довше? Більшість таких порад абсолютно безглузді, тому рекомендуємо познайомитися з нашим аналізом, щоб побачити, які поради справді варті вашої уваги, а які точно не спрацюють.
  1. Перед початком використання повністю розрядіть акумулятор.

Цей популярний міф передбачає, що акумулятор потрібно повністю розряджати, а потім знову заряджати. В іншому випадку батарея не працюватиме повноцінно. Однак літій-іонні акумулятори для телефонів, доступні тут, точно не підпадають під такі правила і вже точно не «забувають» про свій потенціал. Їх можна заряджати будь-коли і скільки завгодно. Головне – не допускати глибокої розрядки і все.

  1. Підключайте лише фірмові адаптери живлення

Насправді, сторонні неоригінальні адаптери заряджатимуть ваш телефон так само добре. Але знайте, що цінник часто пов'язані з якістю. Аксесуари від популярних компаній вважаються найнадійнішими, тому, якщо ви шукаєте хороший кабель або адаптер, читайте і порівнюйте відгуки.

  1. Відключіть телефон від БП, коли він буде заряджений на 100%

Навіть деякі фахівці переконані, що після повної зарядки необхідно терміново відключати ЗУ, щоб не було загроз для батареї. Але це абсолютно не так. Кожен сучасний смартфон зупиняє процес заряджання сам, коли досягається максимальне значення заряду.

  1. Негативний вплив екстремальних температур

 Ще один поширений міф полягає в тому, що використання смартфона за критичних температур може призвести до пошкодження батареї, і це правда.

 Як низька температура, так і висока негативно впливають на ємність і працездатність батареї, а в результаті можуть пошкодити і весь пристрій. На щастя, у пристроях є вбудовані системи, що захищають їх від перегріву і просто відключають живлення. Якщо у вашому смартфоні Huawei пошкодилася АКБ, то новий елемент живлення шукайте тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/huawei.

  1. Закрийте програми, які не використовуються, та деактивуйте бездротові модулі.

 Відключення софта, що не використовується, майже не впливає на час автономної роботи, оскільки у фоновому режимі програмне забезпечення просто не діє. Більше того, закриті програми потребують більше енергії для подальшого перезапуску. А ось деактивація бездротових модулів Wi-Fi, Bluetooth, GPS та 4G, а також зменшення яскравості екрану можуть серйозно знизити навантаження на акумулятор. Так що частково це твердження є вірним.