Переваги відпочинку на Будванській рив’єрі

Promo
07.07.2021 12:00 Корисно
На Будванській рив’єрі є чимало розкішних навіть за середземноморськими мірками пляжів. Ця місцевість має особливу атмосферу, яку важко порівняти із будь-яким іншим курортом Європи.

Ця мальовнича приморська місцевість — справжня перлина Адріатичного узбережжя. Берегова лінія від Будви до Петроваца багата безліччю затишних бухт, десятками невеликих курортних містечок, цілими кварталами вуличних кафе та маленьких магазинчиків.

Незабутні враження гарантовано

На Будванській рив’єрі є чимало розкішних навіть за середземноморськими мірками пляжів. Ця місцевість має особливу атмосферу, яку важко порівняти із будь-яким іншим курортом Європи. Колорит Балкан, незабутня природа вразять навіть досвідчених мандрівників, які вже відвідали десятки країн. 

Вибираємо оптимальний курорт

Перед тим, як перейти за посиланням https://www.coraltravel.ua/uk/main/montenegro/, аби вибирати готель у Будві чи її околицях, потрібно визначитися, куди саме ви поїдете. Серед оптимальних курортів рив’єри:


1.    Власне Будва. Місто — осередок пляжного відпочинку на цьому узбережжі. У Будві є безліч готелів і вілл, кафе, ресторанів, клубів, сувенірних магазинів, працюють ринок та супермаркети. Слов’янський пляж у Будві досить залюднений, але має всю необхідну інфраструктуру.

Це місце для активних туристів, які не прагнуть усамітнення (до слова, не забувайте, що у високий сезон у Будві чимало відпочивальників). Окрім довгого муніципального пляжу популярними є невеликі, але дуже мальовничі прибережні території Могрен та Могрен-2, куди можна потрапити через старе місто. Воно в Будві також варте уваги туристів, адже історичний центр курорту вельми затишний, компактний та атмосферний.

2.    Містечко Светі-Стефан. Один із найпопулярніших курортів Чорногорії розташований біля Будви на невеликому півострові та частині материка. Поряд зі Светі-Стефан знаходиться курортне селище Милочер. Це мальовничі куточки Будванської рив’єри, які просто обожнюють поціновувачі неповторних пейзажів Адріатики.

3.    Бечічі, Рафаіловичі чи Петровац. Чудові курорти, де можна провести незабутню сімейну відпустку. У цих містечках є просторі пляжі із дрібною галькою, де буде комфортно навіть маленьким відпочивальникам. Варто врахувати, що у Чорногорії не надто розповсюджена система «все включено». Більшість місцевих готелів частують гостей лише сніданками та вечерями. Утім, у Бечічах, Рафаіловичах та Петроваці працюють найрізноманітніші магазини, ресторани, кафе, тож проблем із тим, де смачно попоїсти у вас не виникне.

4.    Будви та її околиць легко дістатися до багатьох цікавих місць. Варто відвідати, зокрема, острів Святого Миколая. Він розташований у морі якраз навпроти Будви. На острові є гарний пляж, який за дивовижний колір води та чистоту моря називають місцевими Гаваями.

Чудового вам відпочинку на Будванській рив’єрі!

 

Автор: Олена Загребельна