Піца з лаваша «Нашвидкуруч»: простий та зручний рецепт для «ледачих» господинь

05.02.2020 11:50 Корисно
фото slk.kh.ua фото slk.kh.ua
Любите піцу, але не любите возитися з тістом, або просто шкода витрачати час на довге приготування? Приготуйте піцу з лаваша. Це не піца у класичному її розумінні, але цікава та смачна варіація, чимось схожа на лазанью. Готується досить зручно та швидко. Таку піцу можна готувати хоч кожен день, навіть після роботи на вечерю. Усе, що потрібно — це лаваш (листовий), та продукти для начинки — сосиски, ковбаса, куряче філе, твердий сир, тобто те, що є у холодильнику. Спробуйте!

Знадобляться:
лаваш листовий – 2 шт.,
куряче філе – 1 шт.,
ковбаса докторська або копчена – 100 г,
сир твердий – 100 г,
кетчуп або томатний соус –  3–4 ст. л.,
майонез – 3–4 ст. л.,
олія – для змащення форми,
сухі трави (базилік, орегано) – за смаком.

Філе відварити до готовності в підсоленій воді, остудити і дрібно порізати або розібрати на волокна, ковбасу порізати тонкими смужками, сир натерти на крупній тертці. Взяти круглу або прямокутну форму невеликого розміру, змастити її олією. Покласти на неї лист лаваша так, щоб краї його звисали. Змастити верх лаваша спочатку соусом або кетчупом, потім – майонезом. Зверху розкласти частину порізаного м’яса і ковбаси, посипати невеликою кількістю сиру. Зверху поперек на лист з начинкою покласти ще один лаваш так, щоб краї листів були перпендикулярні один одному, знову змастити верхній лаваш соусом і майонезом, викласти начинку, посипати сиром, що залишився, та травами. Тепер звисаючими краями лаваша акуратно накрити начинку (якщо лаваш невеликий, і краї не накривають начинку повністю, накрити, скільки виходить) і змастити верх сумішшю кетчупу та майонезу, можна самим кетчупом (змащувати тільки лаваш).

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10–20 хвилин (щоб розплавився сир всередині). Головне, не пересушити лаваш, інакше він буде кришитися. Порізати на порційні шматочки та подавати на стіл.


фото slk.kh.ua