Плоска витяжка: особливості вибору та використання

Promo
21.06.2022 13:00 Корисно
Фото: o-remonte.com Фото: o-remonte.com
Незважаючи на те, що сучасний ринок пропонує споживачеві величезну кількість варіацій кухонних витяжок, деякі з яких можна назвати справжніми дизайнерськими шедеврами, далеко не всі мають можливість придбати таке дороге обладнання. Тут на виручку прийде класичний варіант – плоска витяжка – відмінне поєднання вартості, якості та ефективного функціонування.

Назва безпосередньо пов'язана з формою витяжки. Вона плоско-довгаста, що дозволяє монтувати її до стіни чи встановлювати безпосередньо під кухонною шафкою. Такі витяжки прості та консервативні. Вони до вподоби споживачам, котрим у пріоритеті не естетика устаткування, яке функціональність.

Особливості плоских витяжок

Корпус витяжки 50-ти або 60-ти сантиметровий. Витяжка стандартна і може використовуватися як зі стандартними кухонними меблями, так і зі стандартними варильними панелями або духовками. Потужність плоских витяжок 400-580 м. куб., тому вони використовуються виключно на невеликих кухнях.

Більшість моделей виготовляються із нержавіючої сталі. Кольори – білий, кремовий, коричневий. Деякі виробники пропонують моделі з нержавіючої сталі. Управління витяжкою надійне та просте – кнопкове. На передній панелі розміщено 5 кнопок. Робоча зона витяжки має лампи. Вони можуть бути розміщені позаду витяжки – серії Roma чи Aldo, або спереду – серія Milanello. Більшість із класичних витяжок працюють у двох режимах – рециркуляції та відведення.

Важливі нюанси вибору витяжки

Вибираючи на кухню плоску витяжку, слід враховувати такі моменти:

  • ширина витяжки повинна відповідати параметрам варильної труби та тумби, витяжка повинна бути такою самою, як варильна панель або трохи ширше;
  • систему очищення повітря (рециркуляція чи відведення) потрібно визначати собі заздалегідь. У разі придбання витяжки з відведенням потрібно подбати про його виведення на вулицю, купуючи витяжку з рециркуляцією – придбайте запасні вугільні фільтри, які потрібно міняти приблизно раз на два місяці;
  • колір витяжки - враховуючи факт того, що вся витяжка доступна до огляду, її варто вибирати в гармонії з інтер'єром кухні, біла витяжка на кухні темних тонів може виглядати безглуздо, але це справа особистих переваг.

На даний момент можна придбати плоскі витяжки, представлені в широкому асортименті. Кожна з моделей має в комплектації фільтри та зворотні клапани. Фільтри можуть бути виготовлені із заліза або алюмінію. Якщо виникають додаткові питання, скористайтесь безкоштовною консультацією спеціалістів сайту.

Теги: