Постійне світло для фотостудій

Promo
25.01.2021 11:14 Корисно
Постійне студійне світло являється обов’язковою складовою облаштування фотостудії високого рівня. Завдяки ньому формується світлотіньовий малюнок, який допомагає фотографу зробити найбільш гарні та вдалі кадри.

Великий асортимент джерел постійного освітлення представлений в інтернет-магазині «Вточку», на сторінці https://vtochku.com.ua/studijnyj-svet/vspyshki-i-osvetiteli/postoyannyj-studijnyj-svet ви зможете підібрати необхідний саме вам варіант.

Типи джерел постійного освітлення

В різноманітних пристроях використовуються різні види ламп, в залежності від цієї складової виділяють декілька типів джерел постійного освітлення:

  • Флуорисцентний. Виготовляється у вигляді панелі, яка розміщена у вертикальній або горизонтальній площині. Направляючі елементи — шторки або лампи, але для того щоб скористатися ними необхідні додаткові пристрої (октобокс, софтбокс). Використовують в основному для фонового освітлення, тому що світлова температура має показники 5000–6000 К. Невелика потужність та малий радіус освітлення звужують спектр використання флуоресцентних ламп, вони ідеально підходять тільки для невеликих приміщень. Незважаючи на ці обмеження, вони користуються великим попитом завдяки доступній ціні та економному споживанню електричної енергії під час функціонування.
  • Галогенний. Світлова температура цього виду постійного студійного освітлення складає 3200 К. Для того щоб закріпити галогенний освітлювач використовують байонетні кріплення. Світлотіньовий малюнок формується також за допомогою спеціальних насадок. Галогенний освітлювач доволі розповсюджений тип, тому що ефективний на великому радіусі та має високу потужність. Але для забезпечення таких показників використовується багато електричної енергії.
  • Світлодіодний. Світлова температура складає 4000–6000 К. Доволі невисока потужність робить світлодіодне постійне світло не зовсім універсальним варіантом, також до недоліків відносять малий радіус дії. Та, не зважаючи на недоліки, існують і позитивні якості: малий рівень використання електричної енергії, низька температура нагріву, відсутність додаткових витрат на обслуговування.

Переваги використання студійного освітлення

Наряду з постійним освітленням в фотостудіях також використовують і імпульсне освітлення. Це джерело освітлення, яке видає максимальну яскравість не на постійній основі, а в момент зйомки кадру, синхронізуючись з камерою за допомогою радіо синхронізатора або іншим способом. Постійне студійне освітлення має наступні переваги в порівнянні з імпульсним освітленням:

  • Фотограф заздалегідь знайомиться і оцінює світлотіньовий малюнок. Так він може спланувати положення об’єктів для найкращих знімків. Таким чином відпадає необхідність в тестових пробах та знімках.
  • Просте налаштування та використання.
  • Поступове регулювання потужності.
  • Використання при відео зйомці, тому що об’єкт підсвічується на постійній основі.
  • Невисока ціна, якщо зрівняти з імпульсним освітленням.
  • Великий вибір ламп різного розміру.

Купівля

Перед купівлею необхідно не лише визначити технічні характеристики та тип лампи, а ще обрати виробника. Звертайте увагу не лише на кінцеву ціну, але й на репутацію та історію самої компанії. В магазині «Вточку» представлена продукція виробництва різноманітних брендів, можна підібрати варіант як для початківців, так і для досвідчених професіоналів і майстрів своєї справи. Найбільш затребувані компанії виробники постійного студійного освітлення:

  • Menik. Компанія азійського походження, котра з’явилася не так давно. Спеціалізується на виготовленні фотообладнання високої якості за доступною ціною.
  • Falcon. Цей бренд більш цікавий професіоналам, різноманіття режимів та налаштувань допомагає робити унікальні знімки високої якості. Але не всі початківці можуть зрозуміти всі нюанси та опанувати цю техніку.
  • Micropro. Користувачі наголошують на високій якості всіх товарів, які випускає дана компанія. Також передбачені механізми захисту від перепадів електричного струму та перегріву.
  • F&V. Даний бренд має великий досвід в виробництві обладнання для студій. Всі товари характеризуються не тільки високою якістю, але й мають оригінальний дизайн.
  • Godox. Даний бренд займається виробництвом обладнання для фото і відео зйомок вже майже 30 років. Висока якість товарів та правильна цінова політика дозволили компанії навіть на протязі такого довгого часу залишатися в топі та не втрачати популярність.

Якщо ви плануєте відкрити фотостудію або займаєтесь облаштуванням вже існуючої, то без джерел постійного світла вам буде важно обійтися. Вони сприяють створенню якісних знімків. Крім того, фотостудії, обладнанні джерелами постійного світла, виглядають серйозно та респектабельно. Таким чином, наявність даного типу обладнання, сприяє покращенню іміджу та, як наслідок, більшій кількості клієнтів.