Робимо маски для обличчя та волосся з кориці

05.11.2019 08:00 Корисно
фото cosmetic.ua фото cosmetic.ua
Цю спецію додають у м’ясні страви, консервацію, маринади, випічку, десерти, напої. Але одними кулінарними властивостями користь кориці не обмежується.

Кориця — це не тільки приправа, її активно застосовують у народній медицині й навіть як засіб дезінфекції. А ще порошок кориці — відмінний засіб для догляду за шкірою і волоссям.
Маски для обличчя на основі кориці надають шкірі гладкості й еластичності, живлять її, розгладжують дрібні зморшки та освітлюють пігментацію. Особливо показана кориця для жирної шкіри, вона допомагає боротися із запальними процесами і звужує пори.
Дуже добре справляється кориця і з проблемним волоссям — допомагає відновлювати тьмяне, ламке, таке, що випадає, волосся, зміцнює коріння. Як додаткові інгредієнти до засобів з кориці добре використовувати різні продукти, які потрібно обирати залежно від типу волосся (мед, сметана, жовток — для сухого; білок, кефір — для жирного). А ще порошок кориці має м’яку освітлювальну дію, тому власницям натурального світлого волосся варто придивитися до цієї приправи уважніше — можна не тільки зробити волосся світлішим без використання фарб, а й додатково оздоровити.

Маски для обличчя

Для приготування масок треба брати свіжий порошок кориці, можна використовувати й палички прянощі, їх необхідно буде попередньо подрібнити. Після нанесення маски може з’явитися відчуття неприємного стягування або печіння, але це природна реакція шкіри на спецію.


фото eda-land.ru

Медова для омолодження шкіри. 2 ч. л. меду змішати з 1 ч. л. порошку кориці, нанести на обличчя і залишити на 2–3 хвилини. Змити теплою водою, нанести зволожувальний крем. Маску краще робити ввечері, оскільки може виникнути легке почервоніння шкіри, але воно сходить хвилин через 20–30.
Освітлювальна маска з бананом. 1/3 банана розім’яти виделкою до кашоподібного стану, додати 1 ч. л. порошку кориці, 1 ч. л. сметани та 1 ч. л. соку лимона, перемішати. Нанести на шкіру на 15 хвилин, потім змити теплою водою.
Маска для жирної шкіри. Яєчний білок збити, додати 2 крап­лі ефірної олії апельсина та 1 ч. л. кориці, нанести на шкіру на 10–15 хвилин, змити теплою водою.

Маски для волосся

Освітлювальна маска з корицею і медом. Змішати по 3 ст. л. кориці й меду, додати сік одного лимона. Якщо волосся сухе, додати до маски 2 ст. л. оливкової олії. Готовий засіб рівномірно нанести на чисте злегка вологе волосся, укутати пакетом і рушником. Тримати маску треба 4–5 годин. Для ефективного освітлення рекомендується повторити процедуру до 10 разів.


фото legkopolezno.ru

Зміцнювальна маска з корицею. Склянку кефіру підігріти до температури тіла, додати збите яйце та 1 ст. л. кориці, нанести на чисте вологе волосся, укутати поліетиленовим пакетом і тримати 30–40 хвилин.
Маска з корицею для жирного волосся нормалізує вироблення шкірного сала. У теплій воді розвести 4 ст. л. блакитної глини до кашкоподібного стану, додати 1 ст. л. кориці і сік половини лимона. Маску нанести на шкіру голови та корені волосся, укутати поліетиленовим пакетом і рушником, змити через 20 хвилин.
Маска з корицею для сухих і посічених кінчиків волосся. Змішати 2 ст. л. жирної сметани та 1 ст. л. кориці, підігріти суміш на водяній бані до температури тіла, додати збитий яєчний жовток. Нанести маску на волосся по всій довжині, укутати поліетиленовим пакетом і рушником. Тримати маску близько години, змити теплою водою.