Шафа-купе: переваги та правила вибору

Promo
08.06.2021 18:00 Корисно
Фото: shkolazhizni.ru Фото: shkolazhizni.ru
Замислились про апгрейд меблів після ремонту? Вмістити все: від одягу та взуття до сумок і купи дріб’язків – в одне місце вам здається неможливим? При чіткому плануванні це можна зробити, замінивши звичайну шафу на шафу-купе.

Двостулкова чи купе: зважимо все

Якщо ви шанувальник старовини і всі інші меблі у вас у стилі ампір, бароко або класичні, а квадратні метри дозволяють розмахнутися – тоді ваш варіант, без сумніву, двостулкова шафа. Солідна, виготовлена з натурального дерева, з красивими витіюватими ручками – така шафа стане прикрасою будь-якого інтер’єру. Звичайно, за умови, що ви можете витратити багато грошей на цю розкіш.

Другий варіант – вам потрібно що-небудь невелике і дуже бюджетне: речей у вас небагато, житло тимчасове і купувати щось з далеким прицілом у ваші плани не входить. У цьому випадку знову-таки ваш варіант – двостулкова шафа, невисока, без особливої вишуканості, з ДСП.

У всіх інших випадках перевага буде за шафою-купе.

Фото: maxxl.com.ua

  1. Економія місця за рахунок дверей, що рухаються вбік.
  2. Можливість використовувати наявну нішу для вбудованої шафи-купе (до речі, це серйозно здешевить проект) або заповнити незручний простінок, що зекономить місце у квартирі.
  3. Нескінченний простір для дизайну: фасад можна оформити дзеркалами, склом (зокрема і тонованими), ДСП, МДФ, шпоном, нанести будь-який малюнок, вибрати будь-який колір, котрий буде ідеально гармоніювати з вашим інтер’єром.
  4. Нескінченна можливість підігнати внутрішнє улаштування шафи-купе «під себе», оскільки це по суті трансформер.
  5. Нескінченна можливість використання в будь-якому приміщенні – від передпокою до дитячої.
  6. Шафа-купе «зрівняє» всі нерівності ваших стін.
  7. За рахунок «розумної» внутрішньої організації туди можна скласти всі речі.

Фото: maxxl.com.ua

А тепер – три маленькі ложки дьогтю в цю бочку меду:

  1. Вбудовані шафи-купе не підходять для любителів посувати меблі пару разів на рік (корпусні – тобто із самостійними стінками – можна рухати).
  2. На відміну від двостулкової в шафі-купе ви ніколи не зможете відкрити всі дверцята одночасно.
  3. Розсувна система «з’їдає» 10 сантиметрів внутрішнього об’єму (тобто з глибиною в 60 см «робочими» будуть тільки 50).

Якщо ви готові з цим миритися – тоді справа залишилася за малим: вибрати той варіант, який буде зручним і надійним.

Як обрати, щоб не шкодувати

 Ви визначилися з місцем, де буде стояти шафа-купе, і розумієте його розміри. Тепер вам потрібно визначитися, що саме ви збираєтеся там зберігати – від цього залежить її наповнення. Зробити це потрібно ретельно – це питання вашої зручності. Найгабаритніші речі варто заміряти. Зрозуміло, чим більша сама шафа-купе і чим складніше її наповнення (кількість шухляд, полиць, пантографів, систем зберігання) – тим вона буде дорожчою.

Визначтеся з розсувною системою. Попри всю різноманітність зовнішнього вигляду (профіль зараз роблять зі сталі (це дешевше), алюмінію (це дорожча, але й «тихіша» конструкція) та навіть – з твердих порід дерева), існує два типи: металева рама з роликами, в якій рухаються двері, або монорельс, де ролики розташовані на дверцятах.

Виберіть фасади, який визначатимуть зовнішній вигляд. Дизайнери часто радять одні двері зробити дзеркальними – це візуально збільшить об’єм приміщення і полегшить вид конструкції. Проте слід пам’ятати, що не варто ставити дзеркало навпроти місця для відпочинку або навпроти вікна.

Фото: maxxl.com.ua

Можна знайти багато пропозицій шафи-купе Харків Але якщо ви хочете звести відсоток помилок до мінімуму – зверніться до дизайнера. Ще простіший варіант – скористатися консультаціями в меблевих інтернет-магазинах, особливо тих, хто має добру репутацію, наприклад тут: https://maxxl.com.ua/shkafkupe/. Якісні меблі провідних вітчизняних виробників, зручний сервіс, можливість обрати те, що сподобалось, не виходячи з дому, та ще й проконсультуватися з фахівцем зроблять ваш вибір шафи-купе легким та приємним.

Автор: Ірина Мнішек