Секрети та хитрощі досвідченого рибалки

Promo
28.06.2020 12:41 Корисно
Досвід в риболовлі грає ключову роль. Якщо у вас поки не було можливості його надбати, познайомтеся з порадами бувалих рибалок.

Живі мальки на кожну риболовлю

Для полювання на хижу рибу в якості наживки часто використовують мальків. Але в неволі вони швидко гинуть, навіть якщо їх годувати й тримати в просторій банці. Що робити?

Зберігайте мальків в холодильнику у відкритій банці. Міняти воду їм не потрібно. При температурі нижче + 5 градусів вони впадають в заціпеніння, під час якого не потребують їжі.

Покращуємо клювання

Якщо ви збираєтеся прийти рибалити на те ж місце на наступний день, можна використати трихи мотиля для поліпшення клювання. Все просто - загорніть живого дрібного мотиля в носовичок і зав'яжіть. Зробіть в мішечку кілька отворів діаметром 2-3 мм і опустіть його на дно. На наступний день в цій точці клювання буде набагато краще, ніж було.

Не скупимося на екіпіровку

Ви напевно чули історії про те, як діти з березовими вудками й корковими поплавками легко обходили дорослих рибалок. Але такі історії – скоріше цікаві винятки. На ділі ж екіпірування грає важливу роль. Наприклад, при лові на спінінг необхідна якісна котушка (вибрати її можна тут: fish-master.com.ua/spinningovye-katushki/), інакше клювання може пропасти даром.


Знання риби - половина успіху

Якщо ви йдете на конкретну рибу, завжди заздалегідь дізнайтеся, коли у неї нерест. В цей час вона обов'язково піде на інше місце, і на звичній точці ви її не побачите.
Аналогічно, потрібно знати температурні переваги риби. Наприклад, якщо вода тільки-тільки відтанула, карася (який любить тепло) потрібно шукати на мілині, де водойма вже встигла  прогрітися.


Популярні місця – найгірші місця

Йти рибалити на ті точки, де завжди хтось стоїть – заздалегідь програшна стратегія. У популярних рибних місцях, як правило, риба дуже вибаглива, клює неохоче. Шукайте затишні водойми, незручні для людини берега, річки далеко від трас.

Погода має значення

Не треба думати, що рибі під водою все одно, яка погода там, нагорі. У кожного виду свої переваги за погодними умовами. Наприклад, по першому льоду ловити судака, окуня краще в похмуру погоду.

Великі наживки не завжди хороші

Якщо ви йдете не на хижака, вибирайте маленькі наживки, незалежно від розміру самої риби. Не м'ясоїдні види швидко випльовують занадто велику наживку, і вивудити їх буде складно.