Що робити, якщо не встигли оформити монетизацію пільг

07.12.2019 13:00 Корисно
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
Про два варіанти дій розповідають наші консультанти.

З 01 жовтня 2019 р. Кабінетом Міністрів України було введено новий механізм монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема для учасників бойових дій та ветеранів військової служби. В країні діятимуть дві системи надання пільг у грошовому вигляді:  безготівкова форма і готівкова. Щоб отримувати грошові кошти у безготівковому вигляді, пільговикам  жодних зусиль докладати не потрібно – пільги призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі через АТ «Ощадбанк». Як розповіла фахівець Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Наталія Мазницька, особам, які бажають отримати пільгові кошти «на руки», необхідно особисто звернутися до органів соціального захисту населення за місцем свого проживання з відповідною заявою, із зазначенням реквізитів банківського рахунку.

«Кошти будуть надіслані на особисті рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк», вони зможуть зняти гроші з власного рахунку у будь-який  зручний час та здійснити оплату за житлово-комунальні послуги. Строк такого звернення – до 15 жовтня поточного року (на опалювальний період) та до 15 травня 2020 року (на неопалювальний період)» – запевняє юрист.

Якщо до 15 жовтня 2019 року бажаючі не встигли звернутися за призначенням пільг на їх розрахунковий рахунок, то в цьому разі нарахування пільг буде здійснюватися  в безготівковому вигляді. Фахівець Харківського бюро правової допомоги Олександр Фролов  радить: «Якщо для вас принципово отримувати пільги готівкою в цьому сезоні, ви повинні звернутися до органiв соцiального захисту населення iз заявою, де буде вказано вагому пiдставу, через яку ви не змо­ли подати документи у строк, дочекатися офiцiйноï вiдповiдi i, якщо вам вiдмовлять, спробувати оскаржити дану вiдповiдь у встановленому законом порядку». До того ж, як говорять наші консультанти, якщо ви бажаєте у подальшому отримувати пільгові кошти готівкою, необхідно до 15 травня 2020 року включно особисто подати до управління соцзахисту відповідну заяву.

Всю інформацію щодо цих пільг ви можете отримати в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання.

Читайте також:  Що робити, якщо ви не можете прийти до суду особисто