Шукаємо роботу в Харкові: шлях від резюме до співбесіди

29.05.2020 12:30 Корисно
Пошук роботи — справа, звичайно, клопітка і займає іноді багато часу. Але зневірятися не варто — якщо правильно підготуватися, то роботу своєї мрії знайти і отримати цілком реально.

Отже, в руках у вас — трудова книжка, за плечима — пристойний досвід. А от попереду поки — безкраї горизонти, на яких пропозицій про роботу поки що не спостерігається. Що ж робити, щоб не микатися довго в невідомості?

Починаємо діяти

Найголовніше в пошуку роботи в Харкові — це правильно складене резюме. Саме від нього залежить, чи звернуть на вас увагу. Фахівцям з підбору персоналу потрібно всього лише кілька секунд, щоб зрозуміти з резюме, чи підходить кандидат для вакансії, тому воно повинно бути чітким і лаконічним. Розділ «Досвід» також грає важливу роль: потрібно перерахувати не тільки те, чим займалися на попередньому місці роботи, але і вказати по можливості досягнуті результати.


фото spark.ru

Вакансій у Харкові дуже багато, і переглянути їх можна на сайті https://besplatka.ua/kharkov/rabota. Якщо шукаєте роботу в одному напрямі, то достатньо скласти одне резюме і розіслати його на підходящі вакансії. Якщо ж є великий досвід роботи в різних сферах, то базове резюме адаптується під ту вакансію, яка зацікавила. Це допоможе роботодавцю зрозуміти, наскільки ваш досвід підходить посаді, на яку претендуєте.

Можна звернутися по допомогу до друзів і знайомих. Іноді «сарафанне радіо» може стати в пригоді і підштовхнути в потрібному напрямі.

Не варто засмучуватися, якщо відразу знайти роботу в Харкові не вийшло. Рідкісні щасливчики знаходять роботу в перший тиждень пошуку. Це може займати деякий час. Але зупинятися не треба!


фото habr.com

Отже, співбесіда

Нарешті, вам пощастило, і вас запросили на співбесіду. Як же обійти пастки, розставлені досвідченими «мисливцями за головами»? Запитання, які часто ставлять на співбесіді, насправді можуть бути перевіркою на спритність, кмітливість і вміння виходити з будь-якої ситуації. Можна розглянути основні з них.

1. Розкажіть про себе. Відповідаючи на це запитання, не обов'язково переказувати повністю свою біографію. Зробіть акцент на своїх особистих якостях і навичках, які у вас є і які стануть корисними для нової роботи.

2. Чому вибрали саме цю компанію. Навіть якщо ви вибрали це місце через велику зарплату, не варто згадувати про це. Краще відповісти, що завдяки своїм знанням ви будете корисними компанії і хочете далі рости і розвиватися разом з нею.

3. Чому пішли з попереднього місця роботи. Якщо пішли в пошуках кращого життя, теж не варто це говорити. Просто скажіть, що вирішили розвиватися далі, бачите в собі великий потенціал і хочете застосувати його в повному обсязі.

Насправді шукати роботу не так важко, як здається. Важливо пам'ятати: всі труднощі тимчасові, а двері відкриваються тільки тим, хто в них стукає.

Автор: Олеся Скачко