Системи CRM – ефективна програмна допомога в успішному розвитку бізнесу 

Promo
20.09.2022 09:54 Корисно
CRM забезпечують автоматизований процес ведіння будь-якого бізнесу, підвищують ефективність взаємодії з клієнтами та допомагають уникати помилок. Використання систему дозволяє залучати клієнтів та оптимізувати продажі. 

Системи CRM для українських компаній

Поняття Customer Relationship Management (CRM) означає управління взаємовідносинами з клієнтами. Це певні автоматизовані процеси, що підвищують ефективність взаємодії зі споживачами товарів/послуг, допомагають уникати помилок і реалізовувати більше продукції.

Як виглядають системи CRM

Як приклад можна привести гральний заклад із онлайн казино, де є велика клієнтська база. Доступ до неї мають виключно уповноважена на це служба безпеки клубу. Процес автоматизований, тому шукати відомості про гравця вручну не потрібно. Так само працює CRM: достатньо натиснути на ім'я клієнта, щоб побачити його особисту картку, де є вся хронологія: від першого звернення до покупки та доставки товару. Можна прослухати телефонні діалоги, ознайомитися з історією покупок, зробити шаблон для створення тих чи інших документів, написати на пошту або відправити СМС тощо.

Такий підхід дозволяє швидко реагувати на звернення покупців, вичерпно відповідати на їхні запитання, не витрачаючи часу на пошуки інформації. Звісно, така оперативність подобається клієнтам, і вони налаштовуються на придбання продукту. Але це далеко не вся можливості системи CRM, що також дозволяє:

  • вести облік запитів та договорів;
  • управляти завданнями та проектами;
  • створювати звіти;
  • моніторити ринок;
  • записувати клієнтів на отримання послуг;
  • керувати фінансами тощо.

Отже, завдяки CRM бізнес працює злагоджено та швидко, кількість помилок зведено до мінімуму. Система виконує всі рутинні справи: створю документи за шаблоном, розсилає клієнтам повідомлення, ставить задачі менеджерам, веде розрахунки тощо.

CRM для українських підприємців

Українські підприємці, менеджери, а також усі, хто замислюється про створення власного бізнесу, можуть скористатися такими CRM-платформами:

  1. LP-CRM. Система, оптимальна для малих, середніх та крупних інтернет-магазинів. Проста в використанні та осво\нні.
  2. Захищений та дуже зручний сервіс, що дозволяє вести облік залишку продукції, контролювати продажі, а також співвідношення витрат із прибутком.
  3. Відмінний варіант для початківців. Забезпечує управління майже всім – кількістю клієнтів, угодами, вирішенням та постановкою завдань, фінансами тощо.
  4. U-ON.Travel. Система для туристично-готельного бізнесу. Допомагає швидко та якісно керувати компанією та всіма процесами, пов’язаними з туризмом.
  5. Легка система управління хостелом, готелем або окремими номерами. Поміж іншого дозволяє бронювати апартаменти та змінювати ціни.

Серед інших українських CRM систем слід відзначити Asteril, Espocrm, Peopleforce, Zoho, Salesforce, Nethunt, SalesDrive тощо. Загалом ці розробки є універсальними, тому підходять будь-якому виду підприємницької діяльності.