Скласти іспит з ПДР: місія можлива

Promo
05.04.2021 10:15 Корисно
Фото: green-way.com.ua Фото: green-way.com.ua
Ви колись про всяк випадок закінчили автошколу та навіть маєте права, але з того часу не сідали за кермо? Ви замість двоколісного «друга» – мопеда або мотоцикла – завели себе чотириколісного, і тепер потрібно змінити категорію? Ви нарешті придбали свою першу автівку? Тоді ці поради – для вас.

Кожен рік приносить усе більше автомобільних аварій, в яких усе частіше гинуть люди. От сумна статистика: протягом 2020 року в Україні сталося 168 107 ДТП. З них 26 140 аварій – з жертвами, в яких загинула 3541 людина; з яких 168 – це діти. Як свідчить статистика, головними причинами аварій є перевищення безпечної і встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів та інші банальні порушення Правил дорожнього руху.

ПДР – жива система

Що зазвичай бурмочемо ми, коли бачимо кричуще порушення Правил дорожнього руху? Саме так: «Грошей багато, купив права та їздить!» Корупцію в Україні, на жаль, ще не подолано. Але з 2017 року з цією метою в країні ввели нову систему складання іспитів з ПДР: зараз для того, щоб отримати водійські права, потрібно скласти тести ПДР  і практичний іспит у Територіальному сервісному центрі МВС (для цього там обладнані спеціальні кімнати та майданчики). З 2020 року обидва іспити фіксуються на відео – вважається, що це зробить процедуру прозорішою.

ПДР – жива система, яка розвивається, намагаючись забезпечити загальну безпеку; за їх змінами потрібно встигати. Так, тільки за цей, 2021, рік двічі було внесено зміни до ПДР. У лютому це торкнулося безпечного перевезення дітей, а в березні суттєво збільшилися суми штрафів за порушення ПДР, передусім – за перевищення максимальної швидкості, порушення правил проїзду перехресть, залишення місця ДТП, їзду без прав, і головне – за водіння в нетверезому стані, адже це – одна з головних причин аварій.

Вивчаємо ПДР: офлайн чи онлайн

Зрозуміло, що практичні навчання ніхто не відміняє, а от теоретичну частину, а саме вивчення ПДР, можна пройти традиційно – у класі з викладачем, а можна – вдома, онлайн, користуючись спеціальними сервісами.

Переваги дистанційного вивчення ПДР:

  1. Можливість розпоряджатися часом так, як зручно – адже займатися можна тоді, коли у вас є на це час.
  2. Значна економія часу на дорогу до автошколи та назад, особливо в умовах великого міста.
  3. Можливість прослухати матеріал ще раз – у записі.
  4. Безкоштовні методичні матеріали.
  5. Особливо корисне таке навчання для тих, хто колись уже навчався в автошколі і тепер хоче лише поновити знання; навчання онлайн значно скоротить час.
  6. В умовах пандемії перевага вивчення ПДР онлайн безсумнівна – адже це ваша особиста безпека.

Зрозуміло, що в онлайн-навчання є і свої мінусі: для нього потрібно більше самодисципліни, адже вам доведеться самостійно вибудовувати темп навчання. А ще вам буде необхідне для цього спокійне та комфортне місце.

Після закінчення курсу ви зможете скласти тести з ПДР онлайн  і таким чином потренуватися перед складанням тестів у Територіальному сервісному центрі.

Обираючи, де саме ви будете навчатися, головне – серед багатьох автошкіл, сервісів та платформ знайти ту, де викладають досвідчені, високопрофесійні інструктори, де матеріал подається зрозуміло та наочно; де надаються додаткові матеріали; де існує можливість пробних, безкоштовних занять для того, щоб зрозуміти, наскільки ця система підходить саме вам.