Смачна страва: готуємо рієт зі свинини

19.11.2019 08:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
За цією незвичайною назвою ховається... м’ясний паштет, який відрізняється від звичайного трохи грубішою текстурою. Особливість приготування — дуже довге томління м’яса у власному соку за не дуже високої температури з великою кількістю спецій, завдяки чому воно виходить дуже смачним і надзвичайно ароматним.

Знадобляться:
свиняча лопатка або м’якоть – 800 г,
часник – 1 зубчик,
чорний перець горошком – 20 шт.,
запашний перець горошком – 4 шт.,
гвоздика – 2 шт.,
коріандр – 8 зерен,
розмарин – щіпка,
мелений чорний перець – щіпка,
сіль – за смаком,
лавровий лист – 1 шт.,
бульйон (овочевий або м’ясний) – 2 склянки,
хліб (тости) – для подачі на стіл.

Спеції перемолоти у ступці (не дуже дрібно). М’ясо помити, обсушити, розрізати на кілька частин і натерти спеціями та сіллю. Щоб смак кінцевої страви вийшов більш насиченим, м’ясо можна попередньо обсмажити на розпеченій сковороді без жиру до появи красивої рум’яної скоринки. Перекласти м’ясо в сотейник, додати розчавлений часник, лавровий лист, залити бульйоном (у крайньому разі можна залити водою), довести до кипіння, накрити кришкою і поставити в розігріту до 160–180 градусів духовку на 2,5–3 години (можна також готувати на плиті на слабкому вогні, за необхідності доливаючи трохи води або бульйону).

М’ясо готове, коли воно стане розвалюватися, а бульйон майже википить. Потім бульйон потрібно буде процідити, а жир залишити (якщо є), часник і лавровий лист прибрати. М’ясо злегка перемолоти в блендері так, щоб маса не була дуже однорідною (але за бажанням можна добре подрібнити, смак буде ніжнішим), додати знятий жир, перемішати, спробувати на сіль (потрібно пам’ятати, що в холодному вигляді рієт здається менш солоним). Перекласти закуску в баночку або харчовий лоточок.

У холодильнику в щільно закритій ємності паштет може зберігатися тиждень, на стіл можна подавати холодним або кімнатної температури, щедро намазавши на шматочок хліба.

 

Автор: Олеся Скачко