Смачно до чаю: медовик зі сметанним кремом

29.01.2021 17:05 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com

Дуже простий у приготуванні ароматний медовий тортик. Час приготування займає не більше 40 хвилин, ще пару годин, щоб просочився, – і десерт до чаювання готовий.

Знадобляться для коржів:
борошно – 180–200 г,
мед – 80 г,
вершкове масло – 100 г,
яйця – 3 шт.,
цукор – 100 г,
сіль – 1 щіпка,
сода – 1 ч. л.;
для крему:
сметана жирна (20 %) – 400 г,
цукрова пудра – 1 ст. л.

Розтопити в каструлі мед на маленькому вогні, додати соду і, постійно помішуючи, проварити на маленькому вогні 1–2 хвилини, мед повинен стати карамельного кольору. Зняти каструлю з вогню, до медової суміші додати вершкове масло і почекати, поки воно повністю розтане. Яйця збити міксером на максимальній швидкості протягом 5 хвилин, поступово додаючи весь цукор, потім вкинути дрібку солі. Масляно-медову суміш, яка вже охолола, додати до яєць, туди ж частинами просіяти борошно, перемішуючи добре силіконовою лопаткою.

Читайте також Торт «Молочна дівчинка»: рецепт для ласунів

Тісто розділити на дві половини. Одну викласти на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком для випічки, акуратно розрівняти лопаткою по всій площині. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 6–8 хвилин і випікати до готовності коржа. Часу може знадобитися трохи більше або менше залежно від товщини коржа. Так само вчинити і з другою половиною тіста. У готових коржів обрізати краї, кожен корж розрізати на 2, 3 або 4 частини. Обрізки коржів подрібнити блендером або за допомогою кавомолки.

Приготувати крем: збити сметану з цукровою пудрою. Остиглі коржі промазати сметанним кремом, верх і боки теж змастити кремом. Обсипати торт крихтою з усіх боків, дати медовому торту просочитися протягом 2–4 годин в холодильнику. Потім можна
подавати на стіл.