Що таке буклети, їх види та особливості друку

Promo
08.12.2021 16:57 Корисно

Буклет являє собою складений кілька разів аркуш паперу, що містить цільову інформацію і виконує завдання рекламної поліграфії. Виготовлення буклетів в Art-Press проводиться на професійному рівні, що гарантує ефективність та якість продукції.

За правильного виконання друк буклетів може стати відмінним рекламним рішенням для вашої компанії. Ваші потенційні клієнти та цільова аудиторія з великою ймовірністю звернуть увагу на буклети, ніж на інші форми маркетингу.

Цей тип друкованої продукції найчастіше використовується для швидкої презентації компанії та показу продуктів і послуг. Його легко розповсюдити на виставці, переслати замовнику, взяти із собою у відрядження або вкласти для відправлення разом із документами.

Які бувають буклети

Друк буклетів – це лише один конкретний носій. Багато методів друку буклетів використовуються для створення різних типів кольорових буклетів для різних цілей.

Існують різні типи брошур, які відповідають певній меті чи завданню:

Релігійні. Новели, молитовники та порадники з морального духу використовуються для людей з духовними потребами, навіть якщо вони перебувають у дорозі.

Маркетингові містять докладну інформацію та новини про певну фірму і використовуються для маркетингових кампаній. Вони містять інформацію про продукти, цілі компанії. Друк таких буклетів може бути корисним для підвищення поінформованості про ідентичність фірми й послуги, що відкривають більше можливостей для продажу та інвестицій.

Інформаційні – це посібники щодо програми заходів, конференцій та інших заходів. Вони розповідають про подробиці події, про людей, які в ній беруть участь, і про те, чого вони мають очікувати.

Посібники являють собою невеликі буклети з докладними інструкціями щодо певного продукту. Це ідеальний формат, оскільки вони можуть легко передавати значний обсяг інформації, використовуючи невеликі розміри друку і не перевантажуючи людей змістом.

Розважальні (розмальовки, листи із завданнями) забезпечують інтерактивність та розвагу. Вони зазвичай використовуються як додаткові навчальні матеріали, які можуть зробити навчання захоплюючим.

Якщо ви думаєте про те, щоб надрукувати буклети для власного проекту або бізнесу, спочатку потрібно визначити основну мету.

Типи буклетів

Дизайнерське оформлення, текст, колірна гама, макети – це те, на що варто звертати увагу під час створення буклетів. Також важливими елементами є якість друку та палітурки, про які слід пам’ятати, якщо ви збираєтеся використовувати буклети як маркетинговий метод.

Які бувають типи буклетів:

  • З однією лінією згину. Для виготовлення використовують аркуші формату А3, А4, А5, А6. Передбачається оформлення згину вздовж будь-якої сторони.
  • Євробуклети мають два згини, випускаються на аркушах А4. Вони складаються краями всередину або гармошкою.
  • Вироби з трьома згинами складаються гармошкою, краями всередину або стрічними фальцями на аркушах А1, А2, А3.
  • Буклети, що мають чотири згини, випускаються на папері формату А1, А2, А3, А4 і складаються у вигляді гармошки.

Для згинання паперу використовується спеціальне обладнання, яке виконує до 5 згинів. Якщо виникає потреба для більшої кількості фальців, співробітники компанії пропонують ручний спосіб фальцювання. При оформленні онлайн-замовлення компанія зробить усе можливе, щоб користувач отримав свої буклети у встановлені терміни.

Особливості друку

Використання нового обладнання розкриває перед друкарнею «Арт-Прес» можливості здійснення різноманітних дизайнерських ідей.

Основні способи друку:

  • Офсетний спосіб відрізняється високою передачею кольору і вигідною вартістю.
  • Цифровий друк забезпечує насиченість та яскравість кольору і не потребує попередньої підготовки.
  • Друк на ризографі відрізняється низькою вартістю і також не потребує підготовки.
  • Шовкотрафаретний друк забезпечує насичені та яскраві зображення на картоні, папері й навіть на пластику.

Щоб надати продукції презентабельності, друкарня «Арт-Прес» у Дніпрі, Києві та інших містах України використовує різноманітні види дизайнерського оформлення. Глянцеве ламінування надає яскравості та кольористості, а матування захищає від відбитків пальців. Найбільш привабливі та якісні буклети виходять на папері зі щільністю, вищою 170 г/м2.

У розрахунку вартості друку буклету береться до уваги багато факторів, зокрема тираж, розміри; кількість сторінок, палітурення; співвідношення глянцю та матовості; матеріал; термін виконання; кольоровий/об’ємний друк. Це основні чинники, що визначають ціну друкованих буклетів.