Щоб квартирне питання не зіпсувало стосунки: чому молодій родині краще жити окремо

Promo
16.04.2021 17:15 Корисно
Фото: vorobievy-gory.kharkov.ua Фото: vorobievy-gory.kharkov.ua
Після гучного весілля перед молодятами часто постає питання: де жити? Зазвичай існує три варіанти: з батьками (одними чи другими), на найманій квартирі або купувати власну?

Ще донедавна це була розповсюджена практика: в одній квартирі (добре, якщо двокімнатній) чи приватному будинку могло жити водночас три покоління, а іноді – й чотири. Очікувати, поки «дадуть» квартиру на підприємстві, можна було десятиріччями, і господарями свого власного житла люди ставали в 40–50 років, а ще через 10 років вони знов жили у квартирі разом з дорослими дітьми та онуками, тільки тепер уже – власними.

Зараз придбати хоча б «гостинку» – невеличке, але власне житло, можна у молодому віці: на ринку Харкова є доволі привабливі пропозиції, які можна знайти, наприклад, на сайті компанії «Воробйові гори»:  https://www.vorobievy-gory.kharkov.ua/zachem-investoram-i-czentrobankam-czifrovaya-valyuta/ 

Водночас існує багато людей, які наполягають на тому, що дорослим дітям з батьками краще. Безумовно, коли батьки похилого віку потребують щохвилинної уваги, це справедливо, або коли молода мама не може впоратися з маленькими дітьми самотужки – теж. Але коли батьки не відпускають дорослих дітей «на волю» – це привід замислитися.

Окреме життя: 7 аргументів «за»

  1. На своїй території ви встановите свої правила – ті, котрі обговорите з партнером, а не будете підкорюватися правилам батьків.
  2. Навчитесь розраховувати тільки на власні сили в організації побуту – це ж зміцнить вашу родину, чи не так?
  3. Ваше особисте, зокрема й інтимне, життя не буде мати перешкод у вигляді родичів, адже стіни такі тонкі…
  4. Ви привчитесь економити, коли і якщо це буде потрібно. Якщо ви не відчуваєте батьківського «гаманця» за спиною, вам доведеться проявляти більшу енергію та креативність, щоб заробити гроші.
  5. Власне житло і пов’язані з ним витрати швидко вчать відповідальності, зокрема й фінансової.
  6. Ви отримуєте незалежність: можна допізна приймати гостей та необов’язково прибирати, озираючись на свекруху-контролера.
  7. Психологи стверджують, що після «відокремлення» молодих стосунки між поколіннями поліпшуються, адже ви краще починаєте їх розуміти.

Як обрати житло

Зрозуміло, що все залежить від фінансової спроможності. У Харкові дуже великий вибір і на вторинному ринку житла, і в новобудовах. Візьміть до уваги, що на вторинному ринку житло можна купувати в будь-який час, а на первинному – почекати, коли будуть проводити розпродажі або акції. Приклади таких акцій ви зможете знайти тут:  https://www.vorobievy-gory.kharkov.ua/

Головне – слідкувати за ними та обрати найбільш вигідну пропозицію, що підходить саме вам.

Дуже важливо також розуміти, що ціна на початковому етапі будівництва та після здачі будинку різна, але в цьому є ризик: у першому випадку ви купуєте не саме житло, а право вимагати його після здачі будинку. Але, як відомо, будинок можуть і не добудувати. Тому радимо дуже уважно вивчати ринок пропозицій та обирати тих забудовників, у яких краща репутація. Одним з таких є компанія «Воробйові гори»:  на її рахунку вже дванадцять побудованих будинків, а це – майже три тисячі щасливих родин.

 

Автор: Ірина Мнішек