Страва на вечерю: булгур, тушкований з капустою

17.03.2021 20:00 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Таке поєднання продуктів нестандартне, але цю страву варто спробувати приготувати. Завдяки булгуру капуста набуває легкого горіхового аромату, а сам булгур стає м’яким і ніжним. До того ж подавати його можна не тільки як гарнір до м’яса або риби, а й як самостійну страву.

Знадобляться:
капуста – 600 г,
булгур – 150 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець за смаком,
соняшникова олія – 60 мл (4 ст. л.),
вода (гаряча) – 250–300 мл,
зелень (свіжа, будь-яка) – кілька гілочок.

Капусту тонко нашаткувати. Ріпчасту цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями, моркву почистити та натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти олію і спочатку обсмажити цибулю та моркву на середньому вогні хвилин 5, потім додати порізану капусту і готувати разом, помішуючи, приблизно 20 хвилин. Булгур промити, викласти до капусти, посолити і поперчити, перемішати. Влити гарячу воду (можна киплячу) і готувати на сильному вогні, увесь час помішуючи, хвилини 3. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати ще 20–25 хвилин, перемішавши ще пару разів за цей час.

Якщо вода випарується, а булгур не буде ще готовим, можна долити ще трохи гарячої води. Подавати на стіл страву краще гарячою, посипавши зверху порізаною зеленню.

Автор: Вероніка Добриня